Mitä ovat tuuletetut turvaistuimet?

Tuuletetut turvaistuimet tai istuimen tuuletus on istuimiin integroitu ylellisyysominaisuus, jonka tarkoituksena on viilentää ajoa kuumina kesäkuukausina. Järjestelmä on suunniteltu ohjaamaan viileää ilmaa rei’itettyjen nahkaistuinten läpi, mikä on erittäin hyödyllinen ominaisuus, jos autossasi on nahkaistuimet.

Kaikki tietävät, että vaikka nahkaistuimet näyttävätkin mukavilta, ne eivät ole kovin miellyttäviä kesällä, koska ne eivät johda lämpöä kovin hyvin pois. Tämä tarkoittaa sitä, että nahkaistuimet voivat kuumentua kesällä niin paljon, että ne voivat jopa aiheuttaa vakavia palovammoja.

Nämä istuimet on varustettu pienillä tuulettimilla, jotka imevät matkustamon ilmaa ja lähettävät sen istuimen rei’itettyjen reikien kautta takapuolelle ja selkään. Useimmissa tällaisissa järjestelmissä on useita eri tuuletustasoja, jotka sopivat täydellisesti haluamaasi jäähdytyksen voimakkuuteen.

On syytä mainita, että tuuletetut istuimet ovat lisävarusteiden huippuluokkaa, joka on usein saatavilla vain, jos valitset kalleimmat istuin-, mukavuus- ja teknologiapaketit. Joidenkin mielestä ne ovat pelkkä kikka, kun taas toisten mielestä tuuletetut istuimet pitäisi olla saatavilla kaikkiin autoihin.

Tuuletettujen istuinten tarpeellisuus – pitäisikö ne hankkia?

Kuten aiemmin mainittiin, tuuletetut istuimet ovat mukava lisävaruste, koska ne tekevät kesäajosta paljon miellyttävämpää. Loppujen lopuksi voit valita itsellesi sopivan lämpötilan ja nauttia maailman katselemisesta aurinkolasien läpi.

Oli miten oli, tuuletetut istuimet eivät ole aluksi aivan halpoja, koska usein on ostettava varustepaketteja, joita et halua ostaa tuuletettuja istuimia. Tämä tarkoittaa sitä, että tällaisia ominaisuuksia on usein saatavilla vain huippuluokan istuimiin, jotka on usein yhdistetty muihin ominaisuuksiin, kuten esimerkiksi hierontaan.

  Miksi farmariautot menivät pois muodista Yhdysvalloissa?

Riippuen siitä, miten valmistaja markkinoi autojaan, joskus joudut maksamaan muutaman tonnin lisämaksun lisävarusteista vain voidaksesi ostaa auton, jossa on tuuletetut istuimet. Toisaalta ne ovat todella käteviä kesällä, varsinkin jos hikoilet paljon.

Rehellisesti sanottuna, jos vietät paljon aikaa autossasi kesällä, istuinten tuuletuksen ostaminen on harkitsemisen arvoinen asia, mutta muista tutkia vaihtoehdot etukäteen.

Lämmitetyt istuimet vs. jäähdytetyt istuimet vs. hierontaistuimet?

Nykyaikainen istuinteknologia on harppauksin parempi kuin mitä oli saatavilla noin vuosikymmen sitten, ja tuuletetut/hierovat istuimet ovat kaksi uusinta istuinvaihtoehtoa tähän mennessä. Kaiken kaikkiaan, jos nämä ominaisuudet asetetaan vastakkain, voidaan kiistellä, kumpi näistä kolmesta ominaisuudesta on järkevin.

Lämmitettyjä istuimia on ollut laajalti saatavilla kaikenlaisiin autoihin jo vuosikymmeniä ja käynnissä, ja on helpompi ymmärtää, miksi joku pitää lämmitettyjä istuimia tärkeämpinä kuin jäähdytettyjä istuimia. Tästä syystä niin monet autot tarjoavat nykyään lämmitettyjä istuimia, lämmitettyjä ohjauspyöriä ja lämmitettyjä käsinojia.

Hierovat istuimet ovat myös melko uusia, mutta suurimmaksi osaksi melko hyödyttömiä, koska ne vain puhaltavat ja tyhjentävät tiettyjä istuinsegmenttejä, joiden pitäisi tuntua kevyeltä hieronnalta. Useimmat autoissa nykyään olevat hierontajärjestelmät ovat aivan liian heikkoja, jotta niitä voisi suositella, vaikka ne maksavat paljon rahaa.

Lopuksi, tuuletetut istuimet ovat mielestäni tärkeämpiä kuin hierontaistuimet, mutta ne eivät ole yhtä tärkeitä kuin lämmitetyt istuimet.

  Kuluttaako neliveto enemmän bensaa?

Miten tuuletettuja istuimia käytetään?

Kuten aiemmin mainittiin, tuuletetut istuimet ovat melko uutta tekniikkaa, joten on vain odotettavissa, että kaikki eivät osaa käyttää niitä. Useimmat järjestelmät toimivat painikkeiden avulla, jotka on yleensä sijoitettu joko itse istuimiin tai oviin, kun taas muita järjestelmiä käytetään yleensä keskellä olevan infotainment-näytön kautta.

Tuuletetut istuimet toimivat yleensä lämmitettyjen paikkojen ohella, mikä tarkoittaa, että useimmissa autoissa pitäisi pystyä kytkemään molemmat samaan aikaan päälle. Useimmissa autoissa on nykyään tuuletetut istuimet etumatkustajille, ja monissa huippuluokan autoissa on tuuletetut istuimet myös takamatkustajille.

Nämä ominaisuudet on tehty rinnakkain hieronnan kaltaisten ominaisuuksien kanssa, jotta ajokokemus olisi miellyttävämpi. Lisäksi joissakin autoissa istuinten ilmanvaihto on jopa yhdistetty ilmastointijärjestelmään ja ympäristön valaistusjärjestelmään, jotta auto tuntuisi sisältä erikoisemmalta.

UKK-osio

Ovatko tuuletetut istuimet sen arvoisia?

Se riippuu siitä, kuinka usein ajat autollasi kesällä ja oletko ylipäätään ominaisuuden fani. Jotkut eivät edes pidä tuuletetuista istuimista, koska tällaiset ominaisuudet voivat usein tuntua kikkailulta, koska ne eivät toimi jäähdytetyllä ilmalla.

Tämä tarkoittaa sitä, että tällaiset ominaisuudet eivät tunnu siltä, että istuimissasi olisi mini-ilmastointi. Toisaalta, jos ajat usein kesällä ja pidät ajatuksesta lisälämmönhallinnasta, kannattaa harkita auton hankkimista tuuletetuilla istuimilla.

Mitä minun on saatava, jotta voin ostaa tuuletetut istuimet -vaihtoehdon?

Kuten aiemmin mainittiin, tuuletetut istuimet -vaihtoehto on saatavilla vain, jos valitset korkeamman sisustuskokoonpanon. Tämä tarkoittaa sitä, että sinun on valittava korkeamman varusteluokan sisustusmäärittely, joka usein sisältää korkealuokkaiset rei’itetyt nahkaistuimet, joissa on sähkötoiminnot.

  Miten he saavat autoja ostoskeskuksiin

Näihin voi usein sisältyä muita ominaisuuksia, kuten hierontaistuimet, lämmitettävät istuimet ja monisuuntaisesti sähkösäätöiset istuimet. Muihin ominaisuuksiin, kuten monivyöhykkeiseen ilmastointilaitteeseen, liittyy usein istuinten tuuletusvaihtoehto.

Käytetäänkö tuuletetuissa istuimissa ilmastointia?

On olemassa joitakin autoja, jotka sisältävät jäähdytyselementit auton ilmanvaihtojärjestelmään, mutta useimmat niistä eivät, eivät ainakaan suoraan. Useimmat ihmiset luottavat yleensä siihen, että ilmastointi viilentää matkustamon ilmaa kuumina kesäpäivinä, ja istuinten tuuletus käyttää matkustamon ilmaa istuinten viilentämiseen.

Tämä tarkoittaa, että tuuletetut istuimet teknisesti ottaen tukeutuvat ilmastointilaitteeseen istuinten jäähdyttämiseksi, mutta sitä ei voi verrata todelliseen jäähdytettyyn istuinjärjestelmään.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z