Ovatko tuuletetut etuistuimet sen arvoiset?

Tuuletettavista istuimista on tullut nykyään jonkinlainen pakollinen varuste monissa huippuluokan luksusautoissa, mikä ei kuitenkaan välttämättä tarkoita, että ne ovat hintansa arvoisia. Sinun on muistettava, että voidaksesi edes rastittaa tuuletetut istuimet -vaihtoehdon sinun on alusta alkaen käytettävä paljon rahaa korkeampaan pakettiin.

Tuuletetut istuimet on suunniteltu viilentämään sinua kuumina kesäkuukausina puhaltamalla joko normaalia tai jäähdytettyä ilmaa selkääsi istuimissa olevien pienten tuulettimien kautta. Useimmissa autoissa, joissa on tuuletetut istuimet, ne yhdistetään yleensä rei’itettyihin nahkaistuimiin, joissa on pieniä reikiä istuimissa.

Tuuletetut istuimet kannattaa valita siksi, että ne tekevät ajokokemuksesta paljon miellyttävämmän kesällä. Riippumatta siitä, mihin pysäköit autosi kesällä, sinun pitäisi pystyä viilentämään istuimet hetkessä.

Tuuletetut istuimet eivät kuitenkaan ole läheskään täydellisiä, koska niiden vuoksi on maksettava paljon rahaa siitä, että ilmaa ei ole kovinkaan paljon. Kaikkia tuuletettuja istuinjärjestelmiä ei ole tehty samalla tavalla, koska jotkut niistä jäähdyttävät ilmaa, kun taas toiset eivät, ja tämä on tärkeää, jos haluat todellisen jäähdytyskokemuksen.

Mitä tuuletetut istuimet ovat ja miten ne toimivat?

Istuimen tuuletusjärjestelmä koostuu istuimissa olevista pienistä tuulettimista, jotka puhaltavat ilmaa istuimissa istuvaan henkilöön viilentääkseen häntä. Näissä järjestelmissä on yleensä saatavana muutamia eri tuuletustasoja, ja niiden avulla voit valita itsellesi sopivan tason.

Tuuletetut istuimet voi ottaa käyttöön etsimällä joko istuimissa tai ovipaneelissa olevia erityisiä istuinten tuuletuspainikkeita. Joissakin uudemmissa autoissa nämä järjestelmät on myös sisällytetty infotainment-valikkoon, mikä ei ole täydellinen ratkaisu, jos et tunne infotainment-järjestelmän toimintaa.

  Mikä on mukavin perheauto?

Istuinten tuuletusta on kahta päätyyppiä. Toinen on suunniteltu imemään matkustamon ilmaa pienten letkujen kautta, jotka sitten lähettävät ilman tuulettimien kautta selkään ilman esijäähdytystä. Toiset, kehittyneemmät järjestelmät jäähdyttävät ilmaa prosessin aikana, mikä tekee järjestelmästä paljon miellyttävämmän.

Tuuletettujen istuinten edut: Miksi ne kannattaa hankkia

Syy, miksi sinun kannattaa valita tuuletetut istuimet, on se, että ne tekevät ajokokemuksesta mukavan vuodenajasta riippumatta. Vaikka pysäköisit autosi alttiiksi auringolle, tällaisen järjestelmän pitäisi auttaa sinua viilentymään paljon nopeammin, varsinkin jos järjestelmä käyttää jäähdytettyä ilmaa.

Toinen syy siihen, miksi sinun kannattaa valita tuuletetut istuimet, on se, että tällaiset lisävarusteet eivät ole aivan niin kalliita, jos olet jo valinnut korkeamman hintaluokan istuimet. Niin tai näin, kukaan ei voi kiistää, etteikö tämä järjestelmä olisi parempi kesällä.

Useimmissa autoissa, joissa on tuuletetut istuimet, molemmat etuistuimet ovat tuuletetut, mutta markkinoiden ylellisimmissä autoissa on tuuletus myös takaistuimissa. Matkustajasi ovat kiitollisia, jos valitset tuuletetut istuimet, ja autosi jälleenmyyntiarvo on todennäköisesti parempi, jos se on varustettu tuuletetuilla istuimilla.

Tuuletettujen istuinten haitat: Miksi niitä ei kannata hankkia

Kuten aiemmin mainittiin, on pari syytä, miksi tuuletetut istuimet kannattaa jättää kokonaan pois. Tärkein syy on hinta, sillä yleensä sinun on päivitettävä vähintään keskitason malliin, jotta voit edes ostaa tuuletetut istuimet.

  Mikä on nopein tapa suojata auto raekuuroilta?

Lisäksi tällaiset järjestelmät voivat olla melko meluisia, varsinkin jos ajat melko ylellistä autoa. Koska nämä järjestelmät vaihtelevat autoittain, et voi koskaan olla 100-prosenttisen varma siitä, käyttääkö sinua kiinnostava auto todella jäähdytettyä ilmaa vai ei.

Toinen asia, joka on syytä pitää mielessä, on se, että useimmat ilmastoidut istuinjärjestelmät edellyttävät, että valitset tietyn tyyppisen istuimen, mikä tarkoittaa sitä, että et todennäköisesti pysty edes määrittämään istuimen ilmanvaihtoa kangasistuinten tai täysnahkaisten istuinten kanssa.

Lopuksi monet ihmiset ovat sitä mieltä, että tuuletetut istuimet ovat muutenkin pelkkä kikka, koska ne eivät vastaa mainettaan. Tämä koskee lähinnä niitä järjestelmiä, joissa ilmaa ei jäähdytetä ennen kuin se lähetetään tuulettimien läpi, eli toisin sanoen suurinta osaa järjestelmistä.

FAQ-osio

Kuinka paljon tuuletettujen istuinten hankkiminen maksaa?

Se riippuu kyseisestä autosta, mutta todennäköisesti joudut maksamaan vähintään noin 1000 dollaria. Joissakin autoissa, kuten Mercedes Benz GLC:ssä, voit valita tuuletetut istuimet, jos olet valmis maksamaan noin 1900 dollaria päivitetystä nahkapaketista, toisissa taas veloitetaan lukuisista muista lisävarusteista jo ennen kuin olet edes oikeutettu rastittamaan tuuletetut istuimet -vaihtoehdon.

Lisäksi premium-merkeillä on tapana veloittaa enemmän rahaa harvinaisista lisävarusteista, ja näin on usein myös tuuletettujen istuinten kohdalla. On paljon halvempaa valita tuuletettavat istuimet japanilaisessa farmariautossa kuin saksalaisessa Executive-sedanissa, vaikka kyseessä on sama järjestelmä.

  Mitä käytettyjä autoja EI kannata ostaa?

Ovatko lämmitetyt istuimet sen arvoiset?

Lämmitetyt istuimet ovat ylivoimaisesti hyödyllisempi vaihtoehto kuin tuuletetut istuimet, koska ne ovat paljon tehokkaampia siinä, mitä ne tekevät. Tästä huolimatta lämmitetyt istuimet sisältyvät usein myös perustason autoihin, mikä ei päde tuuletettuihin istuimiin.

Yhteenvetona voidaan todeta, että lämmitettävät istuimet kannattaa valita, varsinkin jos asut kylmemmillä ilmasto-alueilla. Istuinlämmittimet ovat huomattavasti tehokkaampia siinä, mitä ne tekevät, verrattuna istuinten tuuletukseen, ja ne ovat halvempia.

Ovatko hierovat istuimet sen arvoisia?

Hierovat istuimet ovat melko samanlaisia kuin tuuletetut istuimet, koska ne voivat olla toisinaan erittäin alimitoitettuja. Jotkut autot varustavat autonsa hienoilla hierontanimillä ja -toiminnoilla, mutta todellisuudessa ne eivät koskaan ole sitä, mitä odotat niiden olevan.

Ei ole helppoa suunnitella auton istuinta, joka voi olla turvallinen, mukava, käytännöllinen, hyvännäköinen, lämmitettävä, jäähdytettävä ja hierottava samaan aikaan. Kaiken kaikkiaan hierovat istuimet eivät melkein aina ole sen arvoisia, vaan on paljon parempi käyttää rahat muutamaan lailliseen hierontaan.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z