Onko BMW M850 hyvä auto?

Onko BMW M850 hyvä auto?

BMW tarjoaa joitakin markkinoiden ylellisimmistä ja suorituskykyisimmistä autoista. BMW M850 kuuluu markkinoiden tyylikkäimpiin ja ylellisimpiin BMW-malleihin. Se on tehokas, ylellinen ja kauniisti valmistettu. Mutta onko BMW M850 hyvä auto?

BMW M850 on hieno auto niille, jotka haluavat ylellisyyttä, eleganssia, suorituskykyä ja voimaa. Mutta jos olet pienellä budjetilla elävä henkilö ja haluat luotettavan, käytännöllisen ja edullisen auton, et tule pitämään BMW M850:stä.

BMW M850:n historia

BMW M850 on osa BMW 8-sarjaa. Tämä sarja on ollut olemassa vuodesta 1990 lähtien. Ensimmäisen sukupolven sarjaa valmistettiin vuosina 1990-1999. 19 vuotta myöhemmin BMW esitteli toisen sukupolven sarjan, jonka tuotanto alkoi vuonna 2019 tähän päivään mennessä.

Ensimmäisen sukupolven BMW 8-sarjaa kutsuttiin nimellä E31-sarja, kun taas toisen sukupolven sarjaa kutsuttiin nimellä G15. Kun E31-sarjassa oli kaksi moottorivaihtoehtoa (V8 ja V12), uusimmassa sukupolvessa on vain V8-moottori.

Lisäksi E31-sarjassa oli vain 2-ovinen coupe, kun taas G15-sarjassa oli coupe, avoauto ja gran coupe. Vaikka kaikilla näillä korimalleilla on omat koodinsa, niitä kaikkia kutsutaan G15:ksi.

BMW M850:n ominaisuudet

Ulkonäkö

Vaikka BMW M850:llä on kova hinta, se on jokaisen kolikon arvoinen. Sen lisäksi, että siinä on tyylikäs ja ketterä muotoilu, se on varustettu myös huippuluokan ja hienostuneilla ominaisuuksilla. Merkittäviä ominaisuuksia ovat muun muassa 20-tuumaiset pyörät, Shadowline-ulkoverhoilu, valaistu munuaisritilä, sähköisesti taittuvat sivupeilit, nahkaverhoilu ja intuitiiviset tekniset ominaisuudet.

  BMW 328i VS Audi A4 - kumpi on parempi?

Suorituskyky

BMW M850:ssä on 4,4-litrainen V8-moottori, jossa on 8-vaihteinen automaattivaihteisto. Lisäksi siinä on AWD-järjestelmä, jonka ansiosta autoa voi käyttää sujuvasti eri sääolosuhteissa. Tämä tehokas moottori tuottaa jopa 523 hv ja 553 lb-ft vääntöä. Jotkut kuitenkin virittävät moottorin niin, että se tuottaa yli 661 hv ja 656 lb-ft vääntöä.

Täydellä nopeudella auto saavuttaa nopeusennätyksensä 155 km/h, mutta se kiihtyy vain noin 3,6 sekunnissa nopeudesta 0-100 km/h, mikä on erittäin vaikuttavaa.

Mukavuus ja tavaratila

Jos sinulla on suuri perhe, pysy kaukana tästä autosta. Siinä on nimittäin neljä istuinta, jotka ovat hyvät mutta eivät erinomaiset suurperheelle. Istuimet ovat kuitenkin mukavat ja tilavat. Siinä on myös kunnollinen jalkatila ja pääntila, mikä on tärkeää suuren mukavuuden kannalta.

Kuten useimmissa BMW:n coupeissa, tässäkin autossa on kunnon tavaratila, sillä siinä on 14,8 kuutiometriä tilaa, mikä on enemmän kuin useimmissa sedaneissa. Vaikka tämä auto ei olekaan täysin käytännöllinen, se on erinomainen auto pienelle perheelle.

Polttoainetehokkuus

Koska tämä ei ole tavallinen sedan tai coupe, voit odottaa käyttäväsi paljon polttoaineeseen. BMW M850i:n EPA-luokitus on 18 mpg kaupungissa, 25 mpg maantiellä ja 20 mpg yhdistettynä. Vaikka sen polttoainetaloudellisuusluokitus on parempi kuin useimpien kilpailijoidensa, se on silti polttoainesyöppö.

Hinta

BMW M850 ei ole halpa auto. Auton lähtöhinta on noin 111 000 dollaria, joten se on erittäin kallis. Se kilpailee BMW AMG GT:n kanssa, joka on myös melko kallis, mutta siinä on kehittyneemmät ominaisuudet ja se on ylellisempi kuin M850. Yksi syy M850:n vähäiseen myyntiin on sen korkea lähtöhinta.

  BMW X6 M Luotettavuus

FAQ

Onko BBMW M850 hintansa arvoinen?

Jos haluat ylellisyyttä, suorituskykyä, kehittynyttä tekniikkaa ja nopeamman auton, BMW M850 on hintansa arvoinen. Toisaalta se ei sovi henkilölle, joka etsii luotettavaa, käytännöllistä ja vähän huoltoa vaativaa luksuscoupea.

Kuinka kauan BMW M850 kestää?

BMW M50 kestää yli 200 000 kilometriä. Vaikka käytettyä tai vanhaa BMW M850:tä on vaikea löytää, muutamat saatavilla olevat ovat tehneet hyvää työtä ja ovat erittäin luotettavia autoja. Huomaa, että tämä koskee vain vanhoja malleja, joiden valmistus lopetettiin vuonna 2002. Uusimmat mallit eivät ole vielä ajaneet yli 80 000 kilometriä.

Mitkä ovat BMW M850:n yleiset ongelmat?

BMW M850 on yksi markkinoiden ylellisimmistä kompaktista BMW-malleista. Ennen kuin investoit tähän autoon, on siis tärkeää tietää joitakin ongelmia, joita todennäköisesti kohtaat matkan varrella. Joitakin ongelmia, joihin tulet törmäämään, ovat vialliset jarrut, öljyvuodot, ohjausongelmat, pakoputken kolina, moottoriongelmat ja paljon muuta.

Suurin osa edellä mainituista ongelmista voidaan kuitenkin välttää pitämällä autostasi hyvää huolta.

Kuinka nopea BMW M850 on?

Koska BMW M850 on suorituskykyinen auto, voit odottaa, että sen nopeus on suurempi kuin useimpien kilpailijoidensa. Tämän auton huippunopeus on noin 155 kilometriä tunnissa. Lisäksi se kiihtyy 0-100 vain 3,6 sekunnissa, mikä on poikkeuksellista. Jos siis etsit nopeampaa coupea tai avoautoa, jossa on mukavat sisätilat, tämä on täydellinen auto, jota kannattaa harkita.

  Volvon ja BMW:n luotettavuus - kumpi on parempi?

Miksi jälleenmyyjien on vaikea myydä BMW M850:tä?

Jälleenmyyjien on vaikea myydä BMW M850:tä sen korkeiden aloituskustannusten vuoksi. BMW M850:n perushinta on noin 111 000 dollaria. Tämän lisäksi BMW ei ole mainostanut BMW M850:tä kunnolla, joten vain harvat ihmiset tietävät, että tämä luksuscoupé on markkinoilla. Lisäksi auto on melko kallis ylläpitää.

Yhteenveto

Nyt kun tiedät, mitä odottaa BMW M850 Executive Coupelta, voit päättää, haluatko investoida tähän autoon vai et. BMW M850 ei ole täydellinen auto, sillä siinä on useita puutteita ja se on myös kallis ylläpitää.

Se tarjoaa kuitenkin tyylikkään ulkomuodon, mukavat sisätilat, edistykselliset turvallisuusominaisuudet ja erittäin kehittynyttä tekniikkaa. Sitä on myös helppo käsitellä, mutta sillä on taipumus aliohjautuvuuteen. Tällaisten huippuluokan ominaisuuksien ja suorituskyvyn ansiosta BMW M850:een kannattaa investoida.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z