Onko BMW superauto?

Vaikka BMW valmistaa monia urheiluautoja ja nopeita autoja, se ei ole läheskään superautojen valmistaja. Lähimpänä massatuotannossa valmistettavaa superautoa BMW on BMW i8, joka on varustettu keskimoottorihybridillä. Valitettavasti BMW i8 näyttää vain superautolta, mutta siitä puuttuu sen kapasiteetti, suorituskyky ja ominaisuudet.

Miksi BMW ei valmista superautoja?

Audilla on R8 Audi -superauto, Lexuksella Lexus LFA, ja Mercedeksellä… no, Mercedeksellä on joukko superautoja, joilla kehuskella. Miksi BMW ei siis ole valmistanut sellaista? Lähimpänä superautoa on BMW i8. Ulkonäöltään i8 varmasti yltää siihen ja ylittää sen, mutta suorituskyvyltään se ei ole lähelläkään edellä mainittuja malleja.

Audi tuotti R8:nsa siksi, että VAG omistaa Lamborghinin ja heillä on pääsy samoihin moottoreihin, joita Lamborghiniin laitetaan.

Suorituskyvyltään BMW:n M5 Competition coupe pääsee lähelle superautoa, sillä sen hämmästyttävä 3,1 sekunnin aika 0 – 60 mailia tunnissa on nopeampi kuin Audi R8 superauton, jonka nopeus on 3,4. Jo tämä kertoo paljon BMW:stä. Vaikka muut merkit valmistavat superautoja, BMW panostaa supertehokkuuteen useimmissa ajoneuvoissaan.

Nopeimmat BMW-autot – M5 ja M8 Competition

Vain harva superauto voi päihittää BMW M5 Competitionin ja BMW M8 Competitionin 0-100 mailia tunnissa -ajan. Molempien aika on 3,1 sekuntia, ja BMW M8 Competition on hieman nopeampi sen kevyemmän omapainon ansiosta. Molemmat hirvittävän tehokkaat autot saavat voimansa samasta voimansiirrosta.

  Milloin BMW 3-sarjan korimalli muuttui?

BMW M5 Competition esiteltiin vuonna 2018 TwinPower Turbo V8 4,4 L 600 -moottorilla, joka tuottaa 600 hevosvoimaa ja 553 lb ft vääntöä.

Aggressiivisen mutta klassisen BMW-ilmeen omaava BMW Competition tuo pelkkää ajamisen iloa ja voimaa kuin mikään muu BMW. Silti se on myös hyvä yleiskäyttöauto, jossa on viisi ovea. Se ei ole tyypillinen 2-paikkainen urheiluauto, jota ei voi käyttää mihinkään muuhun. Siinä on myös 440 litran tavaratila, jolla mikään muu urheiluauto ei voi kehuskella.

Molemmat autot on varustettu hyvin innovatiivisilla ominaisuuksilla, aivan kuin ajaisit edistyksellisellä 5- tai 7-sarjalla. M-paketin BMW:t sekä M5 ja M8 kaiken kaikkiaan tulevat mukavuuksilla, joita yksikään superauto ei voi tarjota. Toisin kuin useimmat urheiluautot ja superautot, BMW M ovat 5-paikkaisia 4-ovisia, lukuun ottamatta BMW M2:ta ja M1:ää.

Lähimpänä superautoa oleva BMW-malli – BMW i8.

BMW i8 on pistokehybridi-urheiluauto, jonka BMW kehitti ensimmäisen kerran vuonna 2014. Se kiihtyy 0-100 km/h (0-100 km/h) 4,4 sekunnissa, mikä on paljon hitaampi kuin M5:n ja M8:n kilpailijat ja myös paljon hitaampi kuin Audi R8:n tai Lexus LFA:n kaltaiset superautot.

Vaikka BMW i8 ei olekaan superauto, siitä tuli vuonna 2020 maailman myydyin pistokkeella toimiva sähköinen urheiluauto, jota myytiin maailmanlaajuisesti yli 20 000 kappaletta. Se ylitti myynnissä kaikki kilpailijat kyseisessä segmentissä yhteensä.

  Mistä tiedän, onko BMW:llä vielä takuu?

BMW i8:n tyylikäs muotoilu saa sen näyttämään tehokkaammalta kuin se todellisuudessa on. Sen huippunopeus on 250 km/h (155 mailia tunnissa).
Toisaalta tämä kaunis auto tarjoaa 134 mailia gallonalla (2,1 litraa 100 kilometrillä), mitä mikään muu urheiluauto ei pysty tarjoamaan. Kaikki tämä on tietenkin hybridimoottorin ansiota. Pelkällä polttoaineella ajettaessa BMW i8:n kulutus on 29 mailia gallonalla (6,7 l/100 km), mikä on silti kadehdittavaa.

Vuoden 2020 mallin toimintasäde on 315 mailia (507 kilometriä), ja se voi ajaa pelkällä sähköllä 15 mailia (24 kilometriä). Bensiinimoottori, jolla se on varustettu, on 1,5 litran l3-turbomoottori B38A15T0, joka antaa autolle 228 hevosvoimaa. Kun taas hybridin synkronimoottori antaa sille 129 hevosvoimaa lisää.

Yhdistettynä molemmat moottorit tuottavat yhteensä 357 hevosvoimaa ja vääntöä 420 lb ft, mikä ei ole mitään kehuttavaa urheilu- ja superautojen joukossa. Vaikka BMW i8:aa ei luokitella superautoksi, se on silti voittanut useita palkintoja, muun muassa parhaana tuotantoa edeltävänä ajoneuvona vuonna 2013 ja AutoGuiden vuoden 2015 Reader’s Choice Green Car of the Year -palkinnon vuonna 2014.
Yllättäen se voitti myös vuoden 2015 UK Performance car of the year -palkinnon, vaikka se ei ole kilpailijoihinsa verrattuna kovin tehokas BMW. Tärkein syy tähän saattoi olla auton korkea kilometrilukema gallonaa kohti.

  Onko Lexus halvempi ylläpitää kuin BMW

FAQ

Mitkä ovat parhaat suorituskykyiset BMW-mallit vuosien varrella?

Parhaat suorituskykyiset BMW-mallit 1900-luvulla alkavat vuoden 1956 BMW M5 507:stä, joka oli kaunis, mutta erittäin kallis BMW. 1970-luvulla ilmestyi kuuluisa Batmobile 3.0 CSL 1972, josta tuli maailmanlaajuinen ilmiö. 1990-luvulla BMW 850CSI oli nopein. Silti vain yksi urheiluauto-BMW:n prototyyppi on koskaan voittanut Le Mansin, ja se oli vuoden 1999 V12 LMR BMW.

Mikä on edullisempi BMW-urheiluauto?

BMW 2-sarja on pienikokoinen sisääntulo-urheiluauto, jota voidaan tarjota M-paketilla. Voit ostaa myös BMW M2:n tai BMW Z-sarjan, jotka molemmat ovat hieman edullisempia kuin suuremmat 5-sarjan tai M5-sarjan autot. BMW Z-sarja on kompakti kaksipaikkainen auto, joka on usein saatavana avoautoversiona.

Kuinka monta kilometriä BMW-urheiluautot kestävät?

Useimmat BMW-urheiluautot voivat kestää yli 200 000 kilometriä, jos niitä huolletaan asianmukaisesti eikä niillä ajeta aggressiivisesti. Ennen vuotta 2006 valmistetut mallit voivat kestää vielä pidempään, koska niiden moottoreiden valmistuksessa on käytetty muovia. Uudemmissa malleissa on lain mukaan käytettävä hajoavaa uudelleenkäytettävää muovia, joka sulaa helpommin vuosien käytön aikana.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z