Onko Jaguar F-Type superauto?

Suorituskyvyltään Jaguar on ollut huipulla. Monien Jaguar-harrastajien mielestä Jaguar F-Type on yksi ikonisimmista tuotantoautoista, joita Jaguar on koskaan valmistanut. Onko F-Type siis superauto? Kyllä, se on.

Jaguar F-Type on superauto, joka tarjoaa armotonta suorituskykyä. Se näyttää upealta, sen muotoilu on ilmiömäistä ja siinä on huipputeknologiaa. F-Type ei ole auto, jota näet kaikkialla tai joka päivä.

Mikä on superauto?

Onko Jaguar F-Type superauto? Tästä luokituksesta käydään hieman keskustelua. Joidenkin mielestä se ei ole, kun taas toisten mielestä se on ehdottomasti. Totta kai sillä voi ajaa kovaa ja se on tiepeto, mutta pelkät hevosvoimat eivät tee autosta superautoa.

Yleensä superauto on esteettisesti kaunis eikä sitä ole valmistettu massatuotantona – niitä ei näe usein. Ne eivät myöskään yleensä ole halpoja, joten kaikilla ei ole varaa niihin. Ne harvat, jotka ostavat näitä huippuautoja, eivät tee sitä edullisuuden vuoksi, vaan niiden ainutlaatuisuuden vuoksi. Superautoissa on myös parasta teknologiaa, ja mikä tärkeintä, ne ovat suorituskykyisiä koneita.

Miksi F-Type on superauto?

Jaguar F-Type täyttää ehdottomasti tyypilliset superauton vaatimukset; joskus sitä ei kuitenkaan aseteta muiden superautojen rinnalle, koska ihmiset aliarvioivat sitä ja pitävät F-Typeä vain tavallisena urheiluautona. Katsotaanpa, miksi se pitäisi luokitella superautoksi.

Houkutteleva ulkonäkö

F-Type otti E-Typen paikan vuonna 2014. Ensimmäinen asia, joka siinä herätti ihmisten huomion, oli F-Typen ottama. Tämä ei kuitenkaan ollut yllättävää, sillä se suunniteltiin Jaguarin Frankfurtin autonäyttelyssä vuonna 2011 esittelemän C-X16:n alustalle.

  Jaguar XK Luotettavuus

Ensimmäisestä tuotannosta lähtien auton muotoilu on jatkanut kehittymistään. Jaguar on jatkuvasti muuttanut F-Typeä puhtaammaksi ja sitoutuneemmaksi sen alkuperäiseen vetovoimaan ja urheilullisuuteen sekä ulko- että sisustan muotoilussa.

Esimerkiksi vuoden 2021 malli päivittyi ulkoasultaan, ja nyt siinä on auton urheilullisuutta kuvaavia hoikkia aggressiivisia kulmia. F-Type on saatavana muun muassa seuraavissa väreissä: Fuji white, Santorini black, Indus silver, Bluefire blue, Caldera red ja British green.

Sisätilat jättävät hieman toivomisen varaa.

F-Type on kaksipaikkainen auto, ja ihmiset sanovat, että istumapaikat ovat ahtaat. Mutta päivitysten myötä matkustamosta on tullut entistä mukavampi ja kauniimpi. Verrattuna sen houkuttelevaan ulkomuotoon ihmiset kuitenkin sanovat, että se on pettymys. Siinä on yksinkertainen kojelauta, jota muut pitävät vanhentuneena. Myös pehmeät muovit ja käärityt nahkapinnat ovat pehmeitä.

Huipputekniikka- ja turvallisuusominaisuudet

Vaikka ensimmäisen sarjan F-Type sisälsi tekniikkaa, joka kasvatti mukavuutta, uudemmat mallit ovat loistavia. Esimerkiksi uusimmissa F-Typeissä on Go-pro-teknologia, joka tarjoaa laadukkaita videoita ja suorituskykytietoja. Aeroblade-muotoilu auttaa parantamaan ilmavirtaa kierrättämällä ilmaa tehokkaasti auton ympärillä.

Infotainment-järjestelmä tukee Apple Carplay -järjestelmää iPhone-käyttäjille ja Android Auto -järjestelmää Android-käyttäjille, jolloin omistajat voivat yhdistää älypuhelimensa infotainment-näyttöön. Ohjauspyörän takana oleva digitaalinen klusteri antaa käyttäjille myös mahdollisuuden saada jonkin verran tai paljon ajotietoja absoluuttisen turvallisuuden takaamiseksi.

Turvallisuuden parantamiseksi F-Type on varustettu peruutuskameralla, etutörmäysvaroittimella sekä etu- ja takapysäköintiantureilla. Lisäksi on kaistalla pysymisen avustin, kuljettajan uneliaisuuden valvonta ja automaattinen hätäjarrutus. Muita edistyksellisiä turvallisuusominaisuuksia ovat kuolleen kulman valvonta, takana tapahtuvan risteävän liikenteen varoitus ja käsivapaa rinnakkaispysäköintijarru.

  Pitäisikö minun ostaa vai vuokrata Jaguar?

Suorituskyky ja moottori ovat parempia kuin koskaan

Jaguar F-Typeä valmistettiin alun perin kolmena versiona – perusmallina, R:nä ja S:nä. Siinä missä R-coupessa on yli 542 hv ja huippunopeus on 186 km/h, S- ja perusmallit saivat tehonsa 3,0-litraisesta V6-ahtimoottorista.

Kaikissa F-Typeissä käytettiin kahdeksanvaihteista Quickshift-vaihteistoa ja hiilikeraami-matriisijarruja. Ne paransivat myös vääntömomentin vektorijarrutusta hyödyntämällä aktiivista elektronista tasauspyörästöä. R-coupe oli F-Typen korkein versio, jota valmistettiin vuosina 2014-2017.

Vuonna 2017 F-Type päivittyi kuitenkin siten, että sillä oli perus-, premium- ja SVR-mallit. SVR-mallissa oli V8-moottori, joka tuottaa 575 hv ja jonka huippunopeus on 200mph. Uusimmat F-Typet säilyttivät myös kahdeksanvaihteisen pikavaihteiston. Myös Driveline Dynamics parantaa kaasuvasteen.

Vuoden 2021 malleissa on tarjolla monia moottorivaihtoehtoja. Perusmallissa käytetään turboahdettua 2,0-litraista, joka tuottaa 296 hevosvoimaa ja vääntöä 295 lb-ft. Ostajien saatavilla on myös 3,0-litrainen ahdettu V6, joka tuottaa 380 hevosvoimaa ja vääntöä 339 lb-ft.

Valitse F-Type R, jossa on 5,0-litrainen V8-moottori, joka tuottaa massiiviset 575 hevosvoimaa ja 516 lb-ft vääntöä. V8-moottorilla varustettu F-Type R on kaikkien aikojen nopein F-Type, ja sen nopeus 0-100 km/h on alle 3,5 sekuntia. Suorituskyvyn esteettisyyden lisäämiseksi F-Type on varustettu Pirelli P Zero -renkailla, jotka peittävät 20 tuuman kiiltävän mustat vanteet.

F-Typen hintalappu

F-Typen lähtöhinta on 40 000 dollaria ja se nousee 103 000 dollariin riippuen mallista, vuosimallista ja voimansiirrosta, mukaan lukien moottorikoko, AWD tai 2WD. Huomaa myös, että lisäominaisuudet nostavat hintaa.

  Polestar vs. Jaguaar luotettavuus - kumpi on parempi?

UKK

Pitääkö Jaguar F-Typse arvonsa?

F-Type säilyttää arvonsa keskimäärin. F-Type menettää arvonsa viiden vuoden kuluttua noin 54 %. Viisi vuotta vanha F-Type pitäisi siis myydä noin 46 000 dollarilla. Tämä edellyttää tietenkin, että auto on hyvässä kunnossa eikä siihen ole ajettu liikaa kilometrejä.

Pitäisikö minun ostaa Jaguar F-Type?

F-Type yhdistää erottuvan muotoilun ja huipputekniikan, mikä tekee siitä niin nopean auton kuin se on. Sen ulkomuoto on kiehtova; siinä on kauniit sisätilat ja jättimäinen moottori, joka takaa absoluuttisen suorituskyvyn. Budjetistasi riippuen se on erinomainen valinta, jos sinulla on siihen varaa.

Käytetty vai uusi F-Type: kumpi on parempi?

Uusimmassa Jaguar F-Typessä saat uusimman sisä- ja ulkoseinän muotoilun yhdessä uusimman teknologian ja parhaiden suorituskykymoottoreiden kanssa. Käytät kuitenkin paljon rahaa. Käytetyllä F-Typellä säästät kustannuksia, mutta et kuitenkaan saa F-Typen uusinta ja parasta, mitä sillä on tarjota.

Kuinka kauan F-Type kestää?

F-Typen pitäisi kestää 250 000 kilometriä. Tämä riippuu siitä, kuinka usein ajat ja ajotottumuksistasi. Asianmukainen ja säännöllinen huolto on kuitenkin välttämätöntä. Säännöllinen huolto auttaa myös välttämään tarpeettomat kalliit korjaukset ja käynnit korjaamoilla.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z