Onko Mercedeksellä vararenkaat?

Koska monet autoyhtiöt taistelevat hiilijalanjäljen pienentämiseksi, useimmat niistä eivät enää sisällä vararenkaita, koska ne lisäävät auton painoa, mikä tarkoittaa enemmän polttoainetta ja saasteita. Mutta onko Mercedeksessä vararenkaita?

Joissakin Mercedes-malleissa on vararenkaat, kun taas toisissa ei ole. Mercedes on kuitenkin tehnyt hyvää työtä varmistaakseen, että sen asiakkailla on erilaisia vaihtoehtoja, jotka auttavat heitä hätätilanteessa. Tämän seurauksena useimmissa Mercedes-Benz-autoissa on runflat-renkaat, vararengas tai renkaaseen sopiva liikkuvuussarja.

Lisäksi kaikissa Mercedes-malleissa on rengaspaineiden valvontajärjestelmä, jossa on anturit jokaisessa pyörässä. Jos rengas sattuu puhkeamaan, järjestelmä näyttää kojelaudassa renkaiden toimintahäiriöilmoituksen. Kun näin käy, sinun on pysäytettävä ajoneuvosi tien sivuun.

Voinko silti ajaa, jos minulla on puhjennut rengas?

Vaikka rengasteknologia on parantunut vuosien varrella, renkaan puhkeamista tai jopa renkaan puhkeamista tapahtuu edelleen. Jos sinulla sattuu olemaan puhjennut rengas, on suositeltavaa olla ajamatta Benzilläsi. Voit kuitenkin edelleen tarkistaa ja katsoa, onko Mersussasi vararengas, runflat-renkaat tai renkaiden liikkuvuussarja.

Rengasliikkuvuussarjan avulla voit paikata puhjenneen renkaan ja päästä lähimpään Mercedes-huoltokeskukseen korjausta tai renkaanvaihtoa varten. Toinen vaihtoehto on hitaasti puhjenneen renkaan poistaminen ja sen korvaaminen vararenkaalla. Voit kuitenkin myös käyttää runflat-rengasta, jonka avulla voit ajaa Benzisi huoltokeskukseen.

Toisin kuin vararenkailla, run-flat-renkailla voit ajaa matalalla paineella, jotta pääset Mercedes-huoltokeskukseen. Huomaa, että runflat-renkailla on rajoitettu nopeus ja kantama. Näillä renkailla voit liikkua enintään 18 mailia tunnissa matalapaineisella renkaalla ja voit ajaa enintään 50 mailia.

  Mitä eroa on Mercedes E300:n ja E350:n välillä?

Jos olet siis muutaman kilometrin päässä huoltokeskuksesta, run-flat-renkaat auttavat sinua, mutta jos et ole, sinun on ehkä soitettava hinauspalveluihin tai otettava yhteyttä Mercedeksen tiepalveluun. Jos siis Mercedes-renkaasi puhkeaa syrjäisellä alueella, run-flat-renkaista ei välttämättä ole kovin paljon apua.

Onko kaikissa Mercedes-Benz-malleissa runflat-renkaat?

Ei, niissä ei ole. Lähes kaikissa uusimmissa Mercedes-Benz-malleissa on kuitenkin runflat-renkaat. Jos autosi rengas siis puhkeaa tai puhkeaa, voit silti ajaa sillä lähimpään huoltokeskukseen vaarantamatta muita pyörän tai auton osia.

Run-flat-renkaat eivät ole vain tavallisia renkaita edistyksellisempiä, vaan ne voivat myös säästää sinua. Jos jäät jumiin keskelle ei-mitään, voit ajaa näiden renkaiden avulla turvalliseen ja kätevään paikkaan, josta sinut voidaan helposti hinata lähimpään Mercedes-huoltoon.

Joitakin Mercedes-Benz-malleja, joissa runflat-renkaat ovat vakiovarusteena, ovat Mercedes-Benz E-luokka, Mercedes-Benz S-luokka ja Mercedes-Benz C-luokka. Sen sijaan yksi Mercedes-malleista, joissa tiedetään olevan varapyörä, on Mercedes GLC300.

Yksi runflat-renkaiden suurimmista eduista on se, että ne eivät puhkea tai saa autoasi väistymään kuten perinteiset renkaat, mikä tekee ajamisesta vaarallista. Sen sijaan näiden renkaiden ansiosta voit ajaa turvallisesti lähimpään Mercedes-Benz-huoltoon.

Mitä Mercedeksen tiepalvelu tekee?

Mercedes-Benzin tiepalvelun tarkoituksena on auttaa Mercedeksen käyttäjiä, kun he joutuvat pulaan tai pulaan. Jos renkaasi puhkeaa tai siihen ilmaantuu ongelma, voit aina soittaa tiepalveluun saadaksesi apua. Mercedeksen tiepalvelu kattaa normaalit ongelmat, kuten puhjenneen renkaan vaihdon, käynnistyksen, polttoaineen toimituksen ja lukituspalvelun.

  Mikä on nopein Mercedes Benz?

Kuinka kauan Mercedes-Benzin tiepalvelu kestää?

Mercedes-Benzin tiepalvelu kestää Mercedes-Benzin 5 vuoden takuun ajan. Tämä palvelu tarjotaan jokaiselle uuden Mercedes-Benzin omistajalle. Se tulee yhdessä Mercedes-Benz road care -palvelun kanssa. Siitä huolimatta Mercedes-omistajat voivat edelleen nauttia tästä palvelusta ostamalla vuosijäsenyyden.

FAQ

Tarvitseeko Mercedes-Benz erityisiä renkaita?

Kyllä, ne tarvitsevat. Tämä johtuu siitä, että renkaat, joita Mercedes-Benz ei ole erityisesti hyväksynyt, eivät välttämättä tarjoa samaa turvallisuutta, mukavuutta ja suorituskykyä kuin Mercedeksen hyväksymät renkaat. Tämän sanottuaan useimmat Mercedes-Benz-mallit käyttävät ympärivuotisia renkaita, kun taas toiset käyttävät suorituskykyisiä renkaita.

Kuinka pitkän ajan kuluttua minun on vaihdettava Mercedes-renkaani?

Kuten useimmissa ajoneuvoissa, sinun on tarkastettava Mercedes-renkaidesi kulutuspinnat ja sivuseinät. Lisäksi on tärkeää vaihtaa renkaat 30 000-50 000 kilometrin välein. Jos ajat autollasi päivittäin, renkaat on vaihdettava 30 000 renkaan jälkeen, jotta vältyt onnettomuuksilta.

Miksi uusissa autoissa ei ole vararenkaita?

Useimmat autonvalmistajat eivät sisällytä vararenkaita ajoneuvoihinsa. Tämä johtuu siitä, että rengasteknologia on kehittynyt ja useimmat renkaat eivät puhkea tai puhkea helposti. Tärkein syy vararenkaan puuttumiseen on kuitenkin hiilijalanjäljen pienentäminen. Rengas lisää auton painoa, mikä lisää polttoaineen kulutusta.

Voiko runflat-renkaat korvata tavallisilla renkailla, Mercedes?

Jos vaihdat yhden runflat-renkaan toiseen runflat-renkaaseen, ei ole mitään syytä huoleen. Jos kuitenkin haluat korvata yhden runflat-renkaan tavallisella renkaalla, se on erittäin riskialtista. Jos siis joudut vaihtamaan runflat-renkaan tavalliseen renkaaseen, sinun on vaihdettava kaikki neljä rengasta eikä vain yhtä rengasta.

  Paras öljy Mercedes C300:lle

Kuinka monta kilometriä Mercedeksen renkaat kestävät?

Keskimäärin Mercedes-renkaat kestävät yleensä 50 000 kilometriä. Jos autosi ajaa siis 50 000 mailia, sinun on syytä tarkastaa renkaiden kulutuspinnat ja sivuseinät. Jos ne ovat kuluneet, vaihda ne välittömästi. Mutta vaikka ne eivät olisikaan, sinun pitäisi silti vaihtaa Mercedes-renkaasi 50 000 mailin välein turvallisuutesi vuoksi.

Johtopäätös

Muutamissa Mercedes-malleissa on vararenkaat. Yksi näistä malleista on Mercedes-Benz GLC300. Uusimmissa Mercedes-malleissa on kuitenkin run-flat-renkaat, jotka ovat kehittyneempiä ja voivat pelastaa sinut, jos renkaaseen tulee rengasrikko. Joitakin Mercedes-malleja, joissa on run-flat-renkaat, ovat E-luokka ja S-luokka.

Lisäksi Mercedeksellä on tiepalvelu, joka voi auttaa sinua, jos rengas puhkeaa. Lisäksi joissakin Mercedes-malleissa on rengaspaikkaliikkuvuussarja, jonka avulla voit paikata puhjenneen renkaan ja päästä huoltokeskukseen korjausta tai vaihtoa varten.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z