Porsche 718 Cayman ongelmat

Porsche 718 Cayman ongelmat

Porsche 718 Cayman on Porschen 2-paikkainen kovakattoinen urheiluauto, joka jakaa monia osia 718 Boxsterin kanssa. 718-perheeseen on saatavana joko suhteellisen mauttomia 4-sylinterisiä Boxster-moottoreita tai todellisen Porsche 911 -luokan litteitä 6-sylinterisiä moottoreita, joissa on juuri sopiva määrä tehoa 718:n kokoon nähden.

Luotettavuuden osalta 718-mallisto on suhteellisen luotettava, mutta joihinkin seikkoihin kannattaa paneutua. Ensinnäkin 718 Cayman kärsii vaihteistoon liittyvistä ongelmista, jotka ovat yleisempiä aikaisemmissa 718-malleissa. 718 Cayman kärsii myös ilmastointikompressoriin liittyvistä ongelmista.

Muut ongelmat liittyvät moottoriin, polttoainejärjestelmään ja mahdollisesti turvatyynyihin. Porsche on jatkuvasti päivittänyt 718-mallistoa ratkaistakseen monia aiempia malleja vaivanneita ongelmia. Siksi uudemmat 718-mallit ovat luotettavuudeltaan paljon parempia.

On järkevää ostaa 718 Cayman, koska se on todella jännittävä auto ajaa. Sen ylläpito saattaa maksaa enemmän rahaa kuin joidenkin kilpailijoidensa, mutta useimmat ihmiset ovat valmiita maksamaan siitä, koska Cayman ajaa hienosti ja sen keulassa on rakastettu Porsche-merkki.

Porsche 718 Cayman – Vaihteisto-ongelmat

Porsche 718 Caymanilla oli aiemmin useita PDK-automaattivaihteistoon liittyviä ongelmia. PDK-kaksoiskytkinvaihteistoa pidetään yleisesti yhtenä alan parhaista kaksoiskytkinvaihteistoista, mutta asiat eivät olleet niin valoisat, kun PDK löysi tiensä 718 Cayman- ja Boxster-malleihin.

Monet lähteet kertovat, että näiden kahden vaihteiston vaihteisto oli ennen hermostunut, reagoi huonosti ja joskus jopa luisti. Rajoitetun luiston tasauspyörästön tiedettiin lipsahtavan ajoittain, ja auton ohjattavuus alhaisemmissa nopeuksissa oli hieman liian kova ja hyppivä.

  Mikä on pienin Porsche-maasturi?

Porsche 718 Cayman – ilmastointiongelmat

Ei ole mikään yllätys, että 718 Cayman saa tehtaalta ilmastointijärjestelmän, mutta yllättävää on se, että ilmastointijärjestelmällä on joskus taipumus aiheuttaa ongelmia. Omistajat ovat raportoineet, että ilmastointikompressori on hieman liian kovaääninen ja koliseva, kun taas lauhdutusputkien tiedetään kuluvan ennenaikaisesti vanhemmissa 718-malleissa.

Joskus auto ei pysty lämmittämään tai jäähdyttämään matkustamoa riittävän nopeasti, mikä yleensä edellyttää järjestelmän huuhtelua ja uudelleentäyttöä. Kaiken kaikkiaan, jos etsit käytettyä 718 Caymania, muista testata ilmastointijärjestelmä, jotta voit olla 100-prosenttisen varma, että kaikki on niin kuin pitääkin.

Porsche 718 Cayman – Moottoriongelmat

718 Caymaniin saa lukuisia moottorivaihtoehtoja, mutta useimmat ihmiset suosivat 6-sylinterisiä yksiköitä pienempien 4-sylinteristen yksiköiden sijaan. Monissa 718-mallin 6-sylinterisissä moottoreissa oli kuitenkin vakavia ongelmia yhdystangon kanssa, jotka saivat Porschen jopa pysäyttämään 718-mallin tuotannon ennen kuin tämä ongelma on täysin ratkaistu.

Nämä ongelmat voivat pahimmassa tapauksessa johtaa sakkaamiseen, moottorivaurioihin tai jopa moottoripaloihin. Ennen keskeytystä toimitettujen autojen moottorit on vaihdettu. Varmista siis, että katsomassasi autossa on uudempi moottori.

Porsche 718 Cayman – Turvatyynyongelmat

Turvatyynyongelmat ovat yleinen ilmiö nykyisessä autoteollisuudessa, koska monissa autoissa on kymmeniä turvatyynyjä, ja kaikkien niiden on oltava täydellisessä toimintakunnossa, muuten ne voivat aiheuttaa enemmän haittaa kuin hyötyä. Porsche julkaisi kaksi erillistä takaisinkutsua monille 718-malleille viallisten turvatyynymoduulien vaihtamiseksi.

  Kuinka pitkä voi olla, jotta mahtuu Porscheen?

Ensimmäinen takaisinkutsu tapahtui 718-mallin tuotannon alkuvaiheessa vuonna 2016, kun taas myöhempi takaisinkutsu annettiin vuoteen 2018 asti valmistetuille autoille. Nämä voivat olla vakava uhka hengellesi, joten ne on vaihdettava, jos niitä ei ole jo vaihdettu.

Porsche 718 Cayman – Polttoainejärjestelmään liittyvät ongelmat

Jotkin Porsche 718 Cayman -mallit kärsivät huonoista polttoaineletkuista, jotka on vaihdettava, koska ne voivat muodostaa vuotoja ja siten johtaa moottoripaloon. Porsche julkaisi tämän vuoksi takaisinkutsun, ja näyttää siltä, että heinäkuun 2019 ja tammikuun 2020 välisenä aikana valmistetut autot kärsivät näistä ongelmista.

Olemme jo maininneet, että turvatyynyihin liittyvät ongelmat ovat valtava ongelma, mutta polttoainejärjestelmään liittyvät ongelmat ovat mahdollisesti vielä vakavampia, koska ne voivat johtaa tulipaloon. Näin ollen ole huolellinen ja tarkista, onko Porsche vaihtanut nämä linjat tarkastamaasi malliin.

FAQ-osio

Pitäisikö minun ostaa Porsche 718 Cayman?

Jos haluat 2-paikkaisen kompaktin urheiluauton, jolla on premium-merkki, ei ole autoja, jotka voivat kilpailla Porsche Caymanin kanssa. Ainoa auto, joka voisi mahdollisesti kilpailla Caymanin kanssa, on Boxster, joka on periaatteessa aivan sama auto, mutta ilman kattoa.

Porsche Cayman on ollut markkinoilla jo pitkään, ja kaikki tietävät, miten hyvä Cayman on ajettavuudeltaan. Siinä on keskelle asennettu moottori, joka takaa täydellisen painotasapainon, ja siksi Cayman tuntuu uskomattoman miellyttävältä ajaa.

  Porsche Taycan Luotettavuus

Mikä 718 Porsche Cayman on paras?

Paras 718 Porsche Cayman on juuri julkaistu 718 GT4 RS. Tämä yli 140 000 dollaria maksava 2-paikkainen kilpa-auto kadulle on kaikkien aikojen vakavin Cayman-malli, ei vain 718-malliston. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun Porsche päätti antaa Caymanille RS-käsittelyn, joka muutti auton go-kartiksi.

Ennen GT4 RS:ää Caymanin huippumalli oli GT4, joka on erittäin palkittu auto, sillä monet autotoimittajat nimesivät sen vuoden parhaaksi autoksi tai Porschen parhaaksi autoksi. Tämä on valtava menestys Caymanille, sillä 911 oli aina se, jonka kaikki halusivat.

Onko Porsche Cayman köyhän miehen 911?

Ei, Porsche Cayman ja Porsche 911 ovat hyvin erilaisia autoja, ja on järkevämpää sanoa, että VW Beetle on köyhän miehen 911 kuin sanoa, että Cayman on. Cayman on keskimoottorilla varustettu auto, kun taas 911 on takamoottorilla varustettu auto.
Cayman on pienempi, ketterämpi ja tasapainoisempi, kun taas 911 ajaa niin kuin 911 on aina ajanut, toisin kuin kaikki muut autot.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z