Onko Volkswagen Passat hyvä auto?

Volkswagen Passat

Volkswagen Passat esiteltiin ensimmäisen kerran jo 1970-luvulla, ja viiden peräkkäisen sukupolven ja yhtä monen julkisivuvaihdon jälkeen VW Passatin tuotanto loppuu yli 29 miljoonan maailmanlaajuisesti myydyn kappaleen jälkeen. Herääkö tästä kysymys, onko Volkswagen Passat hyvä auto?

Tosiasia on, että Passat on yksi kaikkien aikojen parhaista VW-malleista. Syy siihen, miksi VW päätti luopua Passat-sedanista, ei ole se, että auto olisi huono, vaan se, että Arteon on paremman näköinen Passat. Kaikissa Passat-malleissa on tunnetusti loistavat moottorit, jotka tasapainottavat tehon ja tehokkuuden vaivattomasti.

Muotoilullisesti Passat on aina ollut hillitymmän näköinen limusiini, joka on tehty niille, jotka haluavat nauttia premium-kokemuksesta erottumatta niin paljon. Passatin jousitus ja alusta on viritetty mukavuutta ja ajamisen helppoutta ajatellen.

Passat on aina ollut melko luotettava auto, mutta uusimmat Passat-mallit ovat parhaita. Yleisimmät ongelmat on lueteltu alla, mutta sinun ei pitäisi olla kovinkaan huolissasi. Passatin saa lähes jokaiseen hintaluokkaan, ja käytännöllisyys on niin hyvä kuin neliovisessa sedanissa voi olla.

VW Passat – Voimansiirtojärjestelmä

VW Passatin kolmessa viimeisimmässä sukupolvessa on samankaltaiset kaasumoottorit alkaen 1,4 litran yksiköistä aina 2,0 litran nelisylinterisiin yksiköihin asti. Teho vaihtelee 122 hv:stä aina 288 hv:iin tehokkaimmissa malleissa. Passat tunnetaan myös 2,0 litran TDI-dieselmoottorista, joka näyttää olevan suosituin Euroopassa ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa.

  Volkswagen Arteon yleiset ongelmat

VW Passat on tehokas auto, mikä tarkoittaa, että tehokkaimpien Passat-mallien pitäisi päästä noin 45MPG:n kulutukseen, kun taas dieselmallit voivat päästä lähes 60MPG:n kulutukseen. Passat on paras, kun se on yhdistetty kaksoiskytkinvaihteistoon, kun taas muut Tiptronic-mallit ovat kunnollisia, mutta eivät läheskään yhtä hienostuneita.

Lisäksi täydellisessä Passatissa on oltava VW:n oma 4MOTION AWD -järjestelmä, joka varmistaa, että olet turvassa kaikenlaisissa ympäristöissä. Koko ajokokemukselle on ominaista tasainen kiihtyvyys, vaivaton veto ja yleinen helppokäyttöisyys.

VW Passat – muotoilu ja alusta

VW Passat on aina ollut hiljainen sedan, kun taas Audi A6, Mercedes E-luokka ja BMW 5-sarja ovat huutavia. Uusimmat Passat-mallit näyttävät kuitenkin kiistatta paremmilta kuin jotkut näistä kolmesta, mikä tarkoittaa, että VW on tehnyt uusimmasta Passatista yhtä hyvän kuin kalliimmat kilpailijansa.

Se, missä Passat jää vajaaksi, on sisätilat, sillä ne näyttävät aivan liian samanlaisilta kuin VW Golf ja sitä edeltäneet VW Passat -mallit. VW Passat on myös vahvasti riippuvainen valitsemistasi lisävarustepaketeista, mikä tarkoittaa, että se voi näyttää sekä upealta että melko halvalta.

Ajokokemus on pehmustava, mikä tarkoittaa, että Passat saavuttaa kunnollisen tasapainon hiljaisuuden, mukavuuden ja yleisen kuljettajan palautteen välillä. Passat ei eristä sinua yhtä paljon kuin A6, mutta jotkut pitävät tästä, koska he tuntevat hallitsevansa ajoneuvoa paremmin.

  Sopivatko Mercedesin pyörät VW:hen

VW Passat – Luotettavuus ja yleiset ongelmatilanteet

VW Passat on myös luotettava auto, erityisesti uudemmat mallit. Vanhemmissa VW Passat -malleissa on ollut ongelmia, erityisesti 2000-luvun puolivälin malleissa. Kaiken kaikkiaan VW Passatin yleisimmät ongelmat ovat ongelmia moottorin ajoitusjärjestelmässä, MAF-anturissa, viallisissa polttoainesuuttimissa ja ohjausjärjestelmän kellojousissa.

2000-luvun alun ja puolivälin Passat-mallit näyttävät olevan ongelmallisimpia, kun taas viimeisimmät Passat-sukupolvet näyttävät olevan parhaita. Tämä johtuu siitä, että uusin Passat on vain jatkoa edelliselle Passatille, mikä tarkoittaa, että monet ongelmat on korjattu sitä edeltäneiden mallivuosien aikana, lukuun ottamatta kellojousia.

VW Passat – Arvo ja käytännöllisyys

VW Passatin saa lähes jokaiseen hintaluokkaan, mikä tekee Passatista niin suositun auton käytettyjen autojen markkinoilla. Uusin Passat on todellinen luksusauto, mutta se riippuu suuresti valitsemistasi lisävarusteista, sillä lähtötason malleista puuttuvat jopa kaikkein perustason premium-ominaisuudet, kuten pysäköintitunnistimet tai nahkaistuimet.

VW Passat on valtavan käytännöllinen auto, mikä tarkoittaa, että siihen mahtuu kaikki tavarasi ongelmitta. Myös istuintilaa on runsaasti, joten Passatin ostamisesta kiinnostunut voi käyttää sitä helposti autonkuljettajana.

UKK-osio

Mikä VW Passat on paras?

Uusin B8 Passat-sukupolvi on kaikista paras Passat, koska se pystyy vihdoin kilpailemaan Audi A6:n, Mercedes Benz E-Classin ja BMW 5-sarjan kaltaisten autojen kanssa, mutta vain jos valitset erittäin tarkkaan eritellyn mallin. B8 on kaikkien aikojen luotettavin, edistyksellisin, mukavin ja turvallisin Passat.

  Volkswagen Golf yleiset ongelmat

Kun otetaan huomioon, että Passatin tuotanto loppuu tänä vuonna, tämä B8-sukupolvi todennäköisesti säilyttää arvonsa erittäin hyvin. Sinänsä nyt on hyvä aika harkita Passattia, jos et ole vielä harkinnut sitä.

Miksi VW Passatin tuotanto loppuu?

Tulee mieleen muutama selkeä syy, miksi VW päätti luopua Passatista. Ensinnäkin Passatin sedanin tuotanto lopetetaan, mutta farmari jää, koska suurin osa eurooppalaisista asiakkaista pitää farmaria parempana kuin sedania. Lisäksi Arteonista on nyt tulossa VW:n sedanin lippulaiva.

Lisäksi katumaastureista ja crossovereista on tulossa niin suosittuja, että merkit keskittyvät nyt suurimman osan huomiostaan parempien ja parempien katumaastureiden valmistamiseen. Tämä tarkoittaa väistämättä sitä, että sedanit kärsivät.

Onko VW Arteon parempi VW Passat?

Sisällöllisesti ei oikeastaan, vaikka se näyttääkin paljon houkuttelevammalta. Arteon on pohjimmiltaan uudelleenmuotoiltu VW Passat, mikä tarkoittaa, että sitä ei ole tehty erilliselle alustalle. Sisätilat ovat identtiset, moottorit ovat identtiset, ja kokonaismuoto ja -koko ovat lähes identtiset.

Nämä kaksi ovat aivan liian samankaltaisia, jotta ne molemmat voisivat olla olemassa, ja siksi Passat on todennäköisesti saatavilla vain farmarina.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z