Ovatko amerikkalaiset vai japanilaiset autot luotettavampia?

Totta puhuen amerikkalaiset autot eivät ole läheskään yhtä luotettavia kuin japanilaiset autot, mutta se johtuu siitä, että japanilaiset autot ovat luultavasti maailman luotettavimpia autoja. Merkit, kuten Toyota, Lexus, Mazda, Genesis ja Honda, ovat olleet luotettavuuden kärjessä jo vuosikymmeniä, ja näyttää siltä, että tämä suuntaus ei muutu lähiaikoina.

Näissä kaavioissa on järkeä vain, jos huolehdit autostasi valmistajan suositusten mukaisesti. On myös tärkeää huomata, että yksilötasolla on paljon vaihtelua, mikä voi joskus saada aikaan sen, että nämä taulukot eivät näytä kokonaiskuvaa.

Tästä huolimatta on olemassa pari syytä, miksi japanilaiset autot ovat luotettavampia. Kulttuurieroista alkaen japanilaiset työntekijät ovat yleensä lojaalimpia ja ovat ylpeämpiä työstään, mikä puolestaan lisää laadunvalvontaa ja tuotantoa.

Lisäksi japanilaiset automerkit keskittyvät alusta alkaen enemmän luotettavuuteen, toisin kuin tietyt saksalaiset, brittiläiset ja yhdysvaltalaiset autonvalmistajat, jotka keskittyvät ensisijaisesti mukavuuteen, ylellisyyteen, teknologiaan ja innovaatioon. Japanilaiset valmistajat keskittyvät hyväksi havaittuihin taktiikoihin, ja ne harvoin yrittävät muuttaa peliä.

Kulttuurierot Yhdysvaltojen ja Japanin välillä

Jos kysyt joltakulta, joka on asunut Japanissa jonkin aikaa, on todennäköistä, että hän kertoo sinulle, että japanilaiset ovat erittäin ylpeitä kaikesta, mitä he tekevät ammatikseen. Vaikka eurooppalaiset ja amerikkalaiset autonvalmistajat ovat ylpeitä siitä, mitä tekevät, japanilaisten työntekijöiden yritysuskollisuus on eri tasolla.

Japanin autonvalmistuksen koko sääntely on räätälöity työntekijöille, mikä on johtanut yhteistyöhön ja johdon ja työntekijöiden väliseen yhteenkuuluvuuteen länsimaihin verrattuna. Japanilaisten autojen koko idea on tehdä niistä luotettavia, ja se näkyy heti tehtaalla.

  Kuka valmistaa luotettavimman turbomoottorin?

Konservatiivinen lähestymistapa autonvalmistukseen

Kuten aiemmin mainittiin, Saksan autoteollisuutta pidetään usein ”teknologiavetoisimpana” autoteollisuutena. Tällainen lähestymistapa on kaksiteräinen miekka, sillä vaikka se lisää jännitystä ja innovaatiotasoa, se jättää myös enemmän tilaa virheille, sillä monet uudemmat teknologiaratkaisut ovat vasta tulossa markkinoille ja siten epäluotettavia.

Japanin autoteollisuus on yleensä konservatiivisempi tästä näkökulmasta, mikä johtaa joskus vanhentuneeseen teknologiaan jopa ylemmissä luokissa. Hyvä esimerkki tästä on Lexuksen viimeisimmän sukupolven infotainment-järjestelmä, joka oli erittäin vanhentunut ja josta puuttui asianmukainen toiminnallisuus ja käytettävyys.

Tällainen lähestymistapa on ymmärrettävää Toyotalle tai Hondalle, mutta ei Lexukselle, koska Lexuksen pitäisi olla myös teknologia- ja innovaatiovetoinen autofirma. Moottoreita käytetään vuosikymmeniä ennen kuin ne korvataan uudemmilla, ja sama pätee moniin muihin voimansiirron osiin.

Japanilaiset autot ovat ensisijaisesti säästötason autoja.

Todennäköisesti tärkein syy siihen, miksi japanilaiset autot hallitsevat kukkoilua, on se, että ne keskittyvät ensisijaisesti taloudellisiin autoihin, ja taloudellisten autojen markkinoilla arvostetaan luotettavuutta enemmän kuin muilla markkinoilla. Kuten aiemmin mainittiin, luksussegmentissä on kyse lähinnä ylellisyydestä, tekniikasta, mukavuudesta ja tyylistä.

Tämä tarkoittaa yleensä sitä, että nämä autot ovat eksponentiaalisesti monimutkaisempia ja niissä käytetään aina uusinta teknologiaa, joka voi joskus olla alkeellista ja altista ongelmille. Keskiverto Cadillacin ostaja ei ole huolissaan pitkän aikavälin luotettavuudesta, koska suurin osa uusien Cadillacien ostajista myy autonsa muutaman vuoden käytön jälkeen.

  Mikä on hiljaisin ja tasaisin auto?

Toisaalta keskimääräiset Toyota Corollan ostajat pitävät Corollansa yleensä pidempään, ja he valitsevat Corollan ensisijaisesti siksi, että sen luotettavuus on ylivoimainen. Luotettavuus on luultavasti taloudellisten autojen tärkein prioriteetti numero 1, koska japanilaiset valmistajat ovat tehneet siitä sellaisen.

Yksilötaso – Stark-vaihtelut

Lopuksi on tärkeää mainita, että asiat saattavat vaihdella yksilötasolla. Kaikki riippuu siitä, miten hyvin huolehdit autostasi, jos et tee sitä kunnolla, ei ole väliä, omistatko amerikkalaisen vai japanilaisen auton.
Vaikka tekisit kaikki säännölliset ja epäsäännölliset huollot, se ei silti tarkoita, että japanilainen autosi kestää kauemmin kuin Yhdysvalloissa valmistettu auto. Se on sattuman kauppaa, eikä kukaan voi sanoa sitä varmasti. Jos haluat maksimoida autosi luotettavuuden, tee aina suositellut huollot riippumatta siitä, minkä auton omistat.

FAQ-osio

Mitkä amerikkalaiset automerkit ovat luotettavimpia?

Rehellisyyden nimissä voidaan sanoa, että on olemassa melko monta suhteellisen luotettavaa amerikkalaista automerkkiä, ja tällä hetkellä luotettavin niistä on Buick. Buickilla on kilpailijoihin verrattuna rajallinen mallivalikoima, ja se myös julkaisee uusia malleja harvemmin, mikä kaikki suosii pitkäaikaista luotettavuutta ja syklin puolivälissä tehtäviä parannuksia.

Buickin lisäksi myös Chevrolet on melko luotettava autonvalmistaja, joka on jatkuvasti Buickin perässä sekä uusien että enintään kolme vuotta vanhojen autojen osalta. Avain menestykseen oli japanilaisempi lähestymistapa innovointiin ja brändistrategiaan.

  Mikä on nopein perheauto?

Mitkä japanilaiset automerkit ovat luotettavimpia?

Mazda on luotettavin japanilainen automerkki vuonna 2021, mutta Toyota on jatkuvasti aivan kärjessä vuosikymmeniä. Näiden kahden lisäksi Lexus on myös aivan kärjessä, ja Honda on myös viiden joukossa. Syytä siihen, miksi nämä merkit ovat niin luotettavia, käsitellään tämän artikkelin viimeisissä kappaleissa.

Genesis on uusi lapsi korttelissa, kun on kyse japanilaisista ”ylemmän luokan” autoista, ja monien verkkopalvelujen mukaan Genesis on jopa onnistunut suistamaan Lexuksen raiteiltaan ja nousemaan luotettavimmaksi japanilaiseksi premium-merkiksi vuonna 2021, mikä on varsin yllättävää aivan uudelta automerkiltä.

Mitkä saksalaiset automerkit ovat luotettavimpia?

Kuten aiemmin mainittiin, useimmat saksalaiset autonvalmistajat keskittyvät ensisijaisesti innovaatioihin, mikä johtaa usein vikaantumisalttiimpaan alustaan. Porsche onnistuu kuitenkin tarjoamaan teknologiaa, innovaatiota, ylellisyyttä, tyyliä, voimaa ja luotettavuutta.

Porschen lisäksi myös Volkswagen ja BMW ovat viime aikoina olleet saksalaisten automerkkien luotettavuuden kärkisijoilla. Audi päihittää tällä hetkellä Mercedeksen monien verkkopalvelujen mukaan, mutta erot ovat parhaimmillaankin vain marginaalisia. Audin A4- ja A5-mallit näyttävät kuitenkin olevan vuoden 2021 luotettavimpia saksalaisia malleja.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z