Ovatko riippumattomat mekaanikot halvempia kuin jälleenmyyjät?

Riippumattomat mekaanikot ovat todellakin halvempia kuin jälleenmyyjät, mutta jos päätät valita itsenäisen reitin, sinun on oltava tietoinen kaikista siihen liittyvistä varoituksista. Jos autollasi on vielä takuu, sinun ei ole mitään syytä valita mitään muuta kuin jälleenmyyjäliike.

Näin varmistat, että kaikki kohtaamasi korjaukset ovat valmistajan suositusten mukaisia. Kun kuitenkin tulee aika ja autosi takuu on päättynyt, sinun on valittava, haluatko mieluummin halvemman hinnan vai mieluummin yhtenäisemmän ja luotettavamman palvelun, koska olet jo tietoinen siitä, mitä jälleenmyyjäliike tarjoaa.

Toisaalta, jos olet ostanut käytetyn auton, voit kulkea indiereittiä harkitsematta edes jälleenmyyjän palveluja. Jos näin on, sinun on varmistettava, että kyseinen mekaanikko on luotettava ja että sillä on kunnon kokemus vastaavien autojen parissa työskentelystä.

Ennen kuin teet lopullisen päätöksesi, lue tämä artikkeli, jotta saat selville, miksi kannattaa pysyä uskollisena jälleenmyyjälle sen sijaan, että menisit alusta alkaen riippumattoman mekaanikon luokse. Näin sinulla on laajempi käsitys siitä, mitä saat kustakin vaihtoehdosta.

Jälleenmyyjäkorjaamot – hyvät ja huonot puolet

Jälleenmyyjäkorjaamoista on hyötyä, koska ne ovat erikoistuneet yhteen merkkiin. Tämä tarkoittaa sitä, että useimmat näissä korjaamoissa työskentelevät mekaanikot on koulutettu erityisesti tällaisten autojen korjaamiseen. Jos siis omistat esimerkiksi BMW:n, BMW-jälleenmyyjällä on todennäköisesti eniten kokemusta eri BMW-mallien korjaamisesta.

Jälleenmyyjien korjaamot on varustettu kehittyneillä laitteilla, joiden avulla he voivat tehdä autostasi perusteellisen analyysin ja määrittää, mitä autosi tarvitsee. Jälleenmyyjät käyttävät aina alkuperäisosia, mikä ei aina ole tilanne riippumattomissa korjaamoissa.

  Mikä on hyvä maasturi isolle ihmiselle?

Sinun ei tarvitse huolehtia siitä, onko autosi saama huolto parasta mahdollista. Jälleenmyyjien tiedetään kuitenkin työskentelevän satojen autojen parissa samaan aikaan, mikä tarkoittaa, että autosi ei ole etusijalla, mikä tarkoittaa myös sitä, että joudut odottamaan jonkin aikaa, ennen kuin autosi edes voidaan korjata.

Lisäksi jälleenmyyjillä tiedetään olevan huonot asiakaspalvelusuhteet, mikä tarkoittaa, että et välttämättä koskaan tiedä, kuka henkilö työskentelee juuri sinun autosi parissa. Lisäksi jälleenmyyjien korjaamot ovat kalliimpia verrattuna riippumattomiin korjaamoihin.

Itsenäiset korjaamot – edut ja haitat

Riippumattomat korjaamot ovat yleensä pienimuotoisempia yrityksiä kuin useimmat jälleenmyyjät. Tämä tarkoittaa, että voit todennäköisesti keskustella autosi parissa työskentelevän henkilön kanssa. Tällaisissa korjaamoissa työskentelee yleensä jälleenmyyjien entisiä teknikoita, mikä tarkoittaa, että he ovat usein yhtä ammattitaitoisia kuin useimmat jälleenmyyjien teknikot.

Näin ei kuitenkaan aina ole, ja sinun on varmistettava, että teet tutkimusta ennen kuin valitset riippumattoman korjaamon. Itsenäiset korjaamot eivät useinkaan ole erikoistuneet tiettyihin merkkeihin, koska ne haluavat kattaa laajemman ajoneuvovalikoiman.

Hyvä puoli tällaisissa korjaamoissa on se, että ne joskus jopa tunnustavat kolmannen osapuolen takuut, mikä ei päde jälleenmyyjiin. Korjaamot ovat halvempia ja ne tarjoavat enemmän kädestä käteen -palvelua, mikä tarkoittaa, että mahdollinen osallistumisesi koko prosessiin on paljon suurempi.

Siitä huolimatta ei ole aina helppoa löytää korjaamoa, joka täyttää autosi tarpeet optimaalisesti. Koska ne eivät ole erikoistuneet tiettyihin merkkeihin, niillä ei välttämättä ole edes pääsyä alkuperäisiin varaosiin, mikä voi olla valtava ongelma.

  Onko hybridi parempi kuin sähkö?

Erityiset autot vaativat erityisiä tarpeita – Riippumattomat asiantuntijat

Jos omistat harvinaisen/vanhan/kalliin/rajoitetun painoksen auton, vaikka jälleenmyyjäliike saattaakin tuntua oikealta paikalta, kannattaa yrittää löytää myös riippumaton erikoisliike. Tällaiset jälleenmyyjät ovat erikoistuneet tiettyihin autoihin, kuten klassikkoautoihin, sähköautoihin, luksusautoihin, muskeliautoihin tai jopa super- ja hyperautoihin.

Jos omistat esimerkiksi vanhan ilmajäähdytteisen 911:n, voi olla parasta etsiä riippumaton Porsche-asiantuntija, jonka Porsche on tunnustanut päteväksi työskentelemään tällaiselle autolle. Näin varmistat, että rakas 911-autosi saa parasta mahdollista huoltoa.

Tietenkin tällaiset autot ovat paljon kalliimpia työstää, eikä osia ole aina helposti saatavilla. Tämä tarkoittaa, että hinta on melko korkea, mutta se on silti halvempi kuin jälleenmyyjäreitin kautta.

UKK-osio

Onko parempi ostaa laajennettu jälleenmyyntitakuu vai mennä riippumattoman korjaamon kautta?

Se riippuu autostasi. Jos omistat kalliin auton, jonka korjaaminen voi maksaa valtavia summia, on parasta valita vain laajennettu takuu ja hoitaa asia. Toisaalta, jos kyseinen auto ei ole kovin kallis korjata, on parempi valita riippumaton korjaamo.

Parasta, mitä voit tehdä, on tutustua tiettyihin merkkifoorumeihin, joissa usein keskustellaan siitä, mikä vaihtoehto on parempi tietylle automallille. Mitä enemmän tutkit asiaa, sitä helpompi on tehdä oikea päätös.

Tarjoavatko sekä jälleenmyyjät että riippumattomat korjaamot laina-autoja?

Jälleenmyyjä tarjoaa paljon todennäköisemmin laina-auton, kun autosi on korjauksessa, varsinkin jos auto on vielä takuun piirissä. Toisaalta riippumattomat jälleenmyyjät tarjoavat harvoin laina-autoja asiakkailleen.

  Missä autossa on paras pysäköintiavustin?

Tämä on valtava ero, jos autosi tarvitsee laajoja korjaustöitä, jotka voivat kestää viikkoja. Jos sinulla ei ole käytössään toista autoa etkä pysty pyytämään laina-autoa, saatat joutua jopa maksamaan yli 1000 dollaria keskitason auton vuokraamisesta kolmeksi viikoksi.

Vähentääkö riippumattomaan korjaamoon meneminen autoni jälleenmyyntiarvoa?

Se riippuu auton tyypistä, mutta useimmiten auton jälleenmyyntiarvo laskee, jos käytät riippumatonta korjaamoa. Tämä johtuu siitä, että useimmat ihmiset, jotka haluavat ostaa käytetyn auton, valitsevat todennäköisemmin auton, jolla on täydellinen huoltohistoria.

Näin ei kuitenkaan aina ole. Kaikki riippuu siitä, mitä autollesi on tehty. Jos kyseessä on pieni lommo tai naarmu, se ei ole suuri ongelma. Toisaalta jos autoosi on tehty laajempia töitä, joihin on kuulunut uusien osien hankkiminen, ero voi olla hieman liioiteltu.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z