Paras Audi perheauto, jossa on 7 paikkaa

Paras Audi perheauto, jossa on 7 paikkaa

Seitsemänpaikkaiset perheautot on tehty suurperheille, ja ne on suunniteltu suuriksi, tilaviksi, turvallisiksi ja täynnä kaikenlaisia säilytystiloja ja perheystävällisiä vempaimia. Ainoa Audi, joka tarjoaa toistaiseksi seitsemän istuinta, on Audi Q7, kunnes odotettu Audi Q9 tulee markkinoille.

Q7 on Audin suurin katumaasturi, eikä siinä ole vakiona seitsemää istuinta. Seitsemän istuimen kanssa Q7:ään mahtuu mukavasti viisi aikuista ja kaksi lasta taakse, mikä on täysin linjassa muiden tämän segmentin autojen, kuten Mercedes GLE:n, Land Rover Discoveryn ja BMW X5:n kanssa.

Q7:n ensimmäinen sukupolvi julkaistiin 2000-luvun puolivälissä, ja toinen sukupolvi julkaistiin vuonna 2017. Faceliftin jälkeinen 2. sukupolven Q7 julkaistiin vuosi tai kaksi sitten, mikä tarkoittaa, että se korvataan pian aivan uudella mallilla.

Q7 on todella hyvä perheauto, mikä tarkoittaa, että se on hiljainen, mukava, turvallinen, helppo ajaa ja täynnä perheominaisuuksia, kuten helposti saavutettavat IsoFix-kiinnityspisteet lähes kaikissa istuimissa, takaistuimen viihdepaketti, leveästi avautuvat ovet, lapsilukot ja suuri tavaratila.

Miksi seitsenpaikkaisia autoja on olemassa?

Seitsemänpaikkaisista autoista voit valita keskikokoisten katumaastureiden, täysikokoisten katumaastureiden ja tila-autojen välillä. Keskikokoisten katumaastureiden segmentti on suosituin seitsemänpaikkaisten autojen segmentti, mutta se ei pysty vastaamaan täysikokoisten katumaastureiden ja tila-autojen tasolle matkustajatilojen osalta. Q7:n kaltaisia autoja ei alun perin ollut tarkoitus saada seitsemänpaikkaisina, mutta autonvalmistajat päättivät tehdä niin, koska kaikki eivät jatkuvasti käytä seitsemää istuinta.

  Audi vs Toyota luotettavuus - kumpi on parempi

Q7, Mercedes Benz GLE ja BMW X5 ovat kolme suosituinta saksalaista keskikokoluokan SUV-autoa, joissa on seitsemän istuinta, ja vain pieni osa niistä ostetaan seitsemän istuimen vaihtoehdolla. Tällaisia katumaastureita on olemassa, koska autonvalmistajat pystyvät laajentamaan niiden markkinavetovoimaa, mutta ne uhraavat tilaa sen vuoksi.

Mercedes Benz GLS:n, BMW X7:n, Chevy Suburbanin ja Cadillac Escaladen kaltaiset täysikokoiset katumaasturit ovat suurimpia katumaastureita, joita nykyään voi ostaa. Seitsemän istuimen pakkaaminen näihin katumaastureihin on entistäkin järkevämpää, koska ne ovat tarpeeksi suuria, jotta matkustajatila ei kärsi.
Minibussit ovat parhaita seitsenpaikkaisia autoja, koska ne hyödyntävät käytettävissä olevan tilan parhaiten. Ne ovat myös parhaita, kun on kyse perheystävällisistä ominaisuuksista, ja samalla ne ovat myös turvallisimpia.

Audi Q7 – Onko se hyvä perheauto?

Hyvä perheauto tarjoaa muutamia selviä etuja, kuten tilaa, turvallisuutta, mukavuutta ja erilaisia perheystävällisiä vempaimia. Q7 tarjoaa runsaasti tilaa, kun käytössä on vain 5 istuinta, mikä tarkoittaa, että Q7:n tavaratila on luokkansa johtava. Jos kuitenkin lasket kolmannen istuinrivin alas, tavaratilasta tulee hieman rajoitetumpi.

Mitä tulee suoranaisiin istuintiloihin, ensimmäiseltä ja toiselta istuinriviltä tuskin puuttuu tilaa, mutta kolmas rivi on käyttökelpoinen vain lapsille. Turvallisuuden kannalta Q7 on parhaimmillaan, sillä siinä on kaikki 2000-luvun turvallisuusvarusteet ja se on lisäksi viiden tähden turvallisuusluokituksen saanut auto.

Q7 on myös hiljainen ja mukava auto, mikä tarkoittaa, että Q7:ään nukahtaminen on niin helppoa kuin vain voi olla, mitä lapsesi todennäköisesti arvostavat. Q7:n ajo-ominaisuudet ovat parhaat, kun auto on varustettu ilmajousituksella, ilman sitä se on melko jämäkkä katumaasturi.

  Audi S8 Luotettavuus

Mitä tulee perheen vempaimiin, Q7:ään on saatavana takapenkkien viihdejärjestelmä, IsoFix-kiinnityspisteet lähes kaikissa istuimissa, yksilöllinen takaovien lukitus, tuuletusaukot pylväissä, säädettävä ajokorkeus, paljon USB-portteja ja paljon sisätilojen lokeroita.

Tuleeko Audi Q9:stä perhemaasturi?

Mercedes Benz GLS ja BMW X7 ovat nyt kaksi suurinta ja ylellisintä saksalaista täysikokoista katumaasturia. X7 tuli markkinoille vasta muutama vuosi sitten, kun taas Mercedes GLS/GL on ollut markkinoilla vuodesta 2006 lähtien. Tiedämme kaikki, miten kilpailukykyisiä nämä kolme merkkiä ovat, joten on vain ajan kysymys, milloin Audi julkaisee oman täysikokoisen katumaasturinsa, Audi Q9:n.

Saatavilla olevien tietojen perusteella Q9:stä tulee suurin, kallein, mukavin ja ylellisin Audi SUV tähän mennessä. Tämä tarkoittaa, että se lähtee suoraan GLS:ää ja X7:ää vastaan pyrkien maailman parhaaksi perhe-SUV:ksi.

FAQ-osio

Onko Audi Q8 saatavana seitsemällä istuimella?

Audi Q8:aan ei ole tarjolla seitsemän istuinta, eikä sitä todennäköisesti koskaan tulla tarjoamaankaan, koska alustaa, johon se perustuu, ei ole koskaan tarkoitettu seitsemän istuimen malliin. Jos Q8:aan tarjottaisiin seitsemän istuinta, takapenkit olisivat erittäin ahtaat Q8:n kaltevan kattolinjan ansiosta.

Lisäksi Q7:ään on jo saatavilla seitsemän istuinta, joten Q8:n ei todellakaan tarvitse olla seitsenpaikkainen katumaasturi. Q8 on nuorekkaampi ja nykyaikaisempi lähestymistapa katumaasturin rakentamiseen.

Pitäisikö minun ostaa Audi Q7?

Jos olet kiinnostunut ostamaan suuren perhemaasturin, Audi Q7 on todellakin auto, jota sinun pitäisi harkita. Ensinnäkin se on Audin suurin ja tilavin katumaasturi, mikä jo itsessään tekee siitä uskomattoman kilpailukykyisen. Nykyinen Q7 on niistä kaikista paras, kun taas 1. sukupolven Q7 on huonoin.

  2022 Mercedes AMG EQS vs. Tesla vs. Audi

Jos olet kiinnostunut Q7:n ostamisesta, sinun kannattaa keskittää huomiosi nykyiseen faceliftin jälkeiseen 2. sukupolveen, koska se on paras kaikin puolin, paitsi tietysti hinnan osalta.

Milloin Audi Q9 tulee markkinoille?

Saatavilla olevien tietojen mukaan Audi Q9 tulee todennäköisesti näkemään päivänvalon todella pian, mutta joitakin kuvia siitä on jo pyörinyt ympäri Kiinaa. Tämä tarkoittaa sitä, että Q9 on todennäköisesti nurkan takana, ja meidän on odotettava sen putoamista jopa vuonna 2022.

Kaiken kaikkiaan Q9 tulee todennäköisesti olemaan yksi tämän vuoden jännittävimmistä katumaastureista, joten jos haluat perhekatumaasturin eikä sinulla ole kiire, kannattaa odottaa jonkin aikaa ennen kuin Q9 näkee päivänvalon.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z