Porsche vs. Lexus: Luotettavuus

Sekä Porsche että Lexus ovat aina olleet autoteollisuuden huippuluokkaa luotettavuuden ja luotettavuuden osalta. J.D. Powerin mukaan Lexus on markkinoiden luotettavin automerkki numero yksi, ja sen keskimääräinen ongelmien määrä on 106. Toisella sijalla ovat Porsche ja Toyota, joiden keskimääräinen ongelmien määrä on 108.

Viimeiset kahdeksan vuotta peräkkäin Lexus on ollut kiistaton luotettavuuden mestari, vaikka raportoitujen ongelmien määrä ajoneuvoa kohti on jatkuvasti noussut 99:stä 106:een. Myös Lexuksen emomerkki Toyota on ollut pitkään aivan kärjessä.

Porsche sen sijaan oli noin kymmenen vuotta sitten asti sekalainen. Sittemmin Porsche on onnistunut säilyttämään tasaisen luotettavuutensa viime vuosina, ja Porsche 911 -mallia kutsutaankin usein maailman luotettavimmaksi automalliksi.

Näiden kahden välillä Lexus on luotettavampi merkki, mutta Porsche on todella lähellä toista. Niin paljon, että molempien näiden merkkien huolto on tärkeää asianmukaisen luotettavuuden kannalta. Jos huolehdit autostasi, se huolehtii sinusta.

Lexus: Luotettavuus ja ylellisyys yhdistettynä

Tärkein syy Lexuksen luotettavuuteen on se, että se jakaa paljon osia emoyhtiönsä Toyotan kanssa. Koska Lexus on luksusmerkki, toteutuksen ja kehityksen taso on huomattavasti korkeampi verrattuna Toyotaan.

Kun autoja valmistetaan, ne käyvät läpi paljon testejä ja laadunvalvontatarkastuksia. Luksusmerkillä on korkeampi hintalappu, mikä tarkoittaa, että merkillä on enemmän rahaa käytettävissään tällaisten testien ja kehitysvaiheiden aikana.

  Porsche vs. BMW: Luotettavuus

Toyota valmistaa joitakin parhaista moottoreista, jotka ovat koskaan nähneet päivänvalon, ja merkittävä syy siihen, miksi Lexus on aina listojen kärjessä, on se, että monet muut luksusmerkit eivät ole yhtä luotettavia. Toyota asettaa luotettavuuden ja pitkäikäisyyden ylellisyyden ja monimutkaisuuden edelle.

Kun näin luotettava ja luotettava alusta yhdistetään ylellisyyteen ja tekniseen monimutkaisuuteen, saadaan Lexus. Toinen syy Lexuksen luotettavuuteen on se, että Lexus ei halua muuttaa järjestelmiään jokaisen uudemman sukupolven myötä. Jos se ei ole rikki, miksi korjata sitä?

Porsche on uusi luotettavuuden kuningas

Vielä vähän aikaa sitten Porschet eivät olleet luotettavia. Vasta noin viime vuosikymmenen aikana merkki on onnistunut nousemaan luotettavuuslistalla ylöspäin. Porschella työskennelleiden ihmisten mukaan se johtuu siitä, että Porschen henkilökunta yrittää todella, todella kovasti olla luotettava.

Vaikka voisi olettaa, että kaikki luksusmerkit tekevät näin, se ei yksinkertaisesti pidä paikkaansa. Useimmat luksusmerkit keskittyvät ensisijaisesti tehokkuuteen, tekniikkaan ja liikkuviin yksiköihin. Ne eivät välitä pitkäaikaisesta luotettavuudesta yhtä paljon kuin Porsche.

Tämä johtuu siitä, että Porschen asiakaskunta on erilainen. Porschen ja erityisesti 911:n ostajat ovat autoharrastajia, ja heillä on tapana pitää autostaan huolta paljon enemmän kuin keskiverto Mercedes Benz S-luokan omistaja.

Tässä mielessä S-luokka on ikään kuin työkalu, joka vaihdetaan uuden mallin ilmestyttyä, kun taas 911-luokkaa arvostetaan ja siitä pidetään kiinni lähes aina harrastajien keskuudessa. Tämä tarkoittaa sitä, että 911:n saaman rakkauden ja huolenpidon taso on ylivoimainen verrattuna suurimpaan osaan muista saksalaisista luksusmerkeistä.

  Porsche 911 kupinpidinratkaisu

Kuinka kallista Porschen ja Lexuksen ylläpito on?

Luotettavuus ei ole halpaa. Sekä Lexus- että Porsche-mallien tiedetään maksavan huollossa pieniä omaisuuksia. Tämä ei ehkä ole ongelma noin kolmen ensimmäisen vuoden aikana, kun auto kuuluu takuun piiriin, mutta myöhemmin Porschen ja Lexuksen huoltokustannukset ovat todella korkeat.

Näistä kahdesta Porsche on useimmissa tapauksissa kalliimpi ylläpitää. Porschet ovat kalliimpia ostaa ja ylläpitää, erityisesti suorituskykyisemmät mallit. Molemmat merkit tarjoavat kautta linjojen samanlaisia ajoneuvoja.

Esimerkiksi Porsche 911 on grand tourer -urheiluauto, jossa on 3-4 litran tasakuutosmoottori, ja Lexus LC500 on myös sporttinen grand tourer, jota tarjotaan joko V8- tai hybridivoimansiirrolla. Molemmat ovat kalliita, mutta 911 on ylittänyt LC500:n kymmeniä kertoja, ja 911 on kaiken kaikkiaan paljon parempi.

FAQ

Mitkä ovat luotettavimmat ja epäluotettavimmat Lexus-mallit?

Vaikka Lexus on yleisesti ottaen luotettava, tiettyjen mallien välillä on melkoisia eroja. Luotettavimmat Lexus-mallit ovat Lexus IS, Lexus GS ja Lexus LS. Kaikki kolme näistä malleista ovat Lexuksen luotettavuuden lippulaivoja, ja ne ovat syy siihen, miksi Lexusta pidetään luotettavuuden suhteen niin suuressa arvossa.

Toisaalta esimerkiksi Lexus RX ei ole yhtä luotettava kuin mikään näistä kolmesta. RX on kuitenkin edelleen luotettavuuden suhteen alan standardin yläpuolella, mikä vain vahvistaa entisestään sitä, että muut luksusmerkit eivät ole luotettavuuden suhteen lähelläkään Lexusta.

  Onko Porsche Boxsterissa kovakatto?

Mitkä ovat luotettavimmat ja epäluotettavimmat Porsche-mallit?

Porsche Boxster oli ja on edelleen jokseenkin ristiriitainen luotettavuuden suhteen. Kompakti Porsche-urheiluauto roadster keskimoottorisella kokoonpanolla vaikuttaa kyllä ongelmien kerääjältä, mutta ongelmien tasot eivät myöskään ole niin pahoja kuin joillakin muiden merkkien kilpailevilla malleilla.

Toisaalta Porschen luotettavuuden kuningas on 911. Ja tämä on varsin odotettavissa, sillä 911-alusta on vuosikymmeniä vanha, ja keskimääräinen 911-omistaja huoltaa 911:n asianmukaisesti.

Kuinka tarkkoja ovat merkkien luotettavuusindeksien taulukot ja tutkimukset?

Jotkut kyseenalaistavat tällaisten tutkimusten oikeutuksen, koska ne ovat aivan liian laajoja, jotta niitä voitaisiin soveltaa yksittäiseen henkilöön. Ja loppujen lopuksi me välitämme vain siitä, kuinka luotettava automme on. Ja se on hyvin riippuvainen useista eri seikoista.
Mutta voit olla varma, että jos huollat autosi oikein, Lexus tai Porsche ei koskaan jätä sinua pulaan. Jos näin kuitenkin tapahtuu, muista ilmoittaa siitä, jotta tutkimukset heijastavat asioiden todellista tilaa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z