Samankaltaiset autot kuin Hyundai Sonata

Hyundai Sonata

Hyundai Sonata on yksi kaikkien aikojen pitkäikäisimmistä ja todennäköisesti laadukkaimmista Hyundai-sedaneista, mikä on iso asia, sillä Sonata on yksi Pohjois-Amerikan markkinoiden myydyimmistä sedaneista. Ensimmäinen Sonata esiteltiin jo vuonna 1985, ja sitä on valmistettu jatkuvasti siitä lähtien. Tämä segmentti on kuitenkin ahdas, ja siinä on runsaasti hyviä vaihtoehtoja, joista kaikista aiomme mainita tässä artikkelissa.

Hyundai Sonataa eniten muistuttava auto on Kia K5, sillä nämä kaksi autoa ovat enemmän tai vähemmän samanlaisia. Ne ajavat samalla alustalla ja käyttävät samanlaisia moottoreita, mikä luonnostaan tekee niistä todella samankaltaisia. Muita samankaltaisia sedaneita ovat Toyota Camry, joka on aina ollut yksi Hyundai Sonatan kovimmista kilpailijoista useimmissa suhteissa.

On myös mainittava Honda Accord, joka on yhtä tunnettu kuin Camry ja Sonata, sekä Nissan Altima. Nämä viisi keskikokoluokan sedania ovat koko Pohjois-Amerikan markkinoiden suosituimpia sedaneja, mikä tekee niistä uskomattoman kilpailukykyisiä.

Jos olet kiinnostunut Hyundai Sonatan ostamisesta ja haluat tietää Hyundai Sonataa muistuttavista autoista, olet tullut oikeaan paikkaan, sillä tämänpäiväinen artikkeli käsittelee juuri sitä.

Hyundai Sonata

Hyundai Sonataa on saatavana kahdeksana eri mallina, varustetasona ja iteraationa, ja niiden hinnat vaihtelevat 25 195 ja 36 745 dollarin välillä. Sonatan päämoottorivaihtoehto on 1,6 litran turboahdettu nelisylinterinen moottori, joka tuottaa 180 hevosvoimaa, mutta Sonataan on saatavana myös 2,5 litran nelisylinterinen moottori, joka tuottaa 191 hevosvoimaa.

  Samankaltaiset autot kuin Hyundai IONIQ 6

Sonatan yhdistetty kulutus on noin 27MPG, mikä on kohtuullinen luku, mutta Sonata tekee asiansa hyvin, koska se näyttää sisältä ja ulkoa, tarjoaa paljon tekniikkaa, paljon tilaa ja todella turvallisen ja mukavan ajokokemuksen niin perheille kuin yksityishenkilöillekin. Sonatassa ei kuitenkaan voi valita AWD-järjestelmää.

Kia K5

Kuten alussa mainittiin, Kia K5 on pohjimmiltaan suurin piirtein sama auto kuin Hyundai Sonata muutamin selvin muutoksin. K5 maksaa 24 845 – 32 245 dollaria, mikä on hieman vähemmän kuin Sonatan hinta, ja ero on riittävän suuri. Sonatan 1,6 litran moottori löytyy myös K5:stä. K5:n paras moottori on kuitenkin 2,5 litran moottori, jossa on 290 hevosvoimaa, mikä on parempi kuin mikään Sonatan moottori, ja voit valita AWD:n.

K5 on parempi kuin Sonata, koska se tarjoaa hieman laadukkaampia sisustusmateriaaleja ja ominaisuuksia, kuten ympäristön valaistuksen ja Bose surround-äänentoiston, joita molempia ei Sonatasta löydy. Se jää kuitenkin Hyundai Sonataan verrattuna jälkeen, sillä Sonata tarjoaa paremman polttoainetalouden ja enemmän sisätilaa.

Toyota Camry

Toyota Camryn hinta alkaa 26 870 dollarista, ja se nousee 34 445 dollariin huippumallissa, mikä tekee siitä suunnilleen saman kuin Sonatasta. Camryn saa yleensä joko nelisylinterisellä 202 hv:n moottorilla tai tehokkaammalla ja parhaimmillaan 301 hv:n V6-moottorilla huippumalleissa. MPG ei ole yhtä hyvä kuin Sonatassa, mutta se on odotettavissa, koska siinä on enemmän tehoa.

  Kaikki vuoden 2023 Hyundai Santa Fe:stä

Camry tuntuu jotenkin hieman mukavammalta ja paremmin eristetyltä kuin Sonata, mikä tekee siitä varmasti mukavamman ja miellyttävämmän pitkällä matkalla. Camry säilyttää arvonsa paremmin kuin Sonata, ja se tarjoaa myös valinnaisen AWD-järjestelmän.

Honda Accord

Honda Accord alkaa 27 615 dollarista ja hinta nousee 38 050 dollariin huipputason Accord Touring -malleissa. Accordissa on todella hyvä 2,0 litran turbomoottori, joka tarjoaa 252 hv, ja se onnistuu saamaan 43MPG yhdistetyn kulutuslukeman, joka on erittäin hyvä luku. Accord on tilavin auto, mitä tulee toiseen istuinriviin.

Accordissa on myös hyvä vakiovarustelista, ja se näyttää melko vaatimattomalta, mikä on hyvä asia. Kaikki tietävät, että Accord on myös erittäin luotettava auto. Accord myös ajaa paremmin kuin Sonata, mutta siinä ei ole vastaavaa takuuta kuin Sonatassa.

Nissan Altima

26 775 dollarin hintaan saat Nissan Altiman perustason mallin, kun taas huippumallit maksavat noin 33 475 dollaria. Vakiomoottoriksi kannattaa valita 4-sylinterinen 182 hv:n moottori, sillä se on enemmän kuin riittävä tällaiseen autoon.

Missä Altima voittaa Sonatan on se, että se saa AWD:n VC-Turbo moottorinsa ansiosta, joka tarjoaa 280hv ja on parempi kuin kaikki Sonatan moottorit. Sonata on kuitenkin hieman tilavampi kuin Altima ja se tuntuu kauttaaltaan paremmin rakennetulta.

FAQ-osio

Onko Hyundai Sonata segmenttinsä paras auto?

Hyundai Sonata tarjoaa varmasti paljon arvoa ja sisältöä monessa suhteessa, mutta se ei ole tarpeeksi hyvä, jotta sitä voisi kutsua segmenttinsä parhaaksi autoksi. Ensinnäkin siitä puuttuu AWD, mikä on suuri miinus, sillä useimmissa kilpailijoissa on AWD. Toiseksi Accord on parempi perheauto, kun taas Camry tuntuu hieman ylellisemmältä.

  Onko Hyundai Azera hyvä auto?

Altima tarjoaa paremmat moottorit, kun taas K5:n sisätilat ovat kokonaisuudessaan miellyttävämmät.

Onko Hyundai Sonata luksussedan?

Hyundai Sonata on todella monipuolinen sedan, jossa on kaikkea, mitä tämän kokoiselta autolta voi toivoa. Se ei kuitenkaan ole missään nimessä luksusauto, sillä tämän segmentin luksusautot ovat Sonatan yläpuolella. Esimerkkinä keskikokoisista luksussedaneista voidaan mainita Audi A6, BMW 5-sarja, Volvo S90 ja Mercedes-Benzin E-luokka.

Pitäisikö minun ostaa Hyundai Sonata?

Tämän artikkelin lukemisen jälkeen ymmärrät luultavasti paremmin, miksi jotkut autot ovat parempia kuin toiset, ja jos pidät edelleen Sonatan tarjoamista ominaisuuksista, sinun kannattaa todellakin harkita sen ostamista, sillä se on kaiken kaikkiaan todella hyvä auto.

Tämän vuoksi Hyundai myi miljoonia Sonata-malleja, sillä ne ovat eri ympäristöissä hyväksi havaittuja autoja, ja todennäköisesti ne pysyvät sellaisena vielä jonkin aikaa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z