VW:n mukautuva vakionopeudensäädin Ongelmat

VW ongelmat

Muutama vuosi sitten mukautuvaa vakionopeudensäädintä pidettiin pelkkänä kikkailuna, koska se ei ollut tarpeeksi kehittynyt, jotta sillä olisi ollut paljon järkeä. Toki joissakin tapauksissa, kuten liikennettä vailla olevalla moottoritiellä, kaikenlainen vakionopeudensäädin on hyödyllinen, mutta tosielämän tilanteet ja ympäristöt ovat aina hieman arvaamattomia, mitä ei haluta, kun käytetään autonomisia ajotoimintoja.

VW ei sinänsä ole autonomisen ajamisen tunnettu merkki, mutta VW tarjoaa nyt melko kehittyneitä mukautuvia vakionopeudensäädinjärjestelmiä, jotka voivat helpottaa jokapäiväistä työmatkaliikennettä. Oli miten oli, tässä artikkelissa luetellaan joitakin merkittäviä VW:n mukautuvan vakionopeudensäätimen ongelmia. Tämän pitäisi palvella sinua hyvin, jos kohtaat jonkin näistä.

Ensimmäinen ja todennäköisesti yleisin ongelma on se, että mukautuva vakionopeudensäädin ei suostu edes toimimaan. Muita ongelmia ovat esimerkiksi se, että järjestelmä kytkee jarrut itsestään ilman erityistä syytä, mikä ei ole vain epämiellyttävää, vaan voi olla myös erittäin vaarallista.

Kolmanneksi on puhuttava siitä, että järjestelmä kytkeytyy yhtäkkiä pois päältä ja kieltäytyy usein kytkeytymästä päälle. Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä on mainittava myös tapaukset, joissa järjestelmä kiihdyttää eikä näytä pystyvän pitämään tasaisesti määritettyä nopeutta.

Mukautuva vakionopeudensäädin ei ole käytettävissä

Yleisin ongelma, jonka useimmat VW:n omistajat kohtaavat ACC-järjestelmien kanssa, on se, että ne eivät suostu kytkeytymään lainkaan. Näihin ongelmiin liittyy yleensä erityinen ACC-varoitusvalo, joka ilmestyy kojelautaan eikä anna sinun kytkeä järjestelmää päälle. Ensimmäinen asia, joka sinun on tarkistettava, on itse ACC-tutka, sillä sen tiedetään olevan reagoimatta, jos se on paljon lian peitossa. Jos ajat kovassa lumessa tai sateessa, tutka ei myöskään pysty toimimaan.

  Kaikki vuoden 2023 VW ID 4 -malleista

Muista myös tyhjentää tutkan edessä oleva alue, sillä kaikki esteet, kuten rekisterikilvet tai korin osat, johtavat siihen, että järjestelmä ei kytkeydy. Myös palanut sulake voi aiheuttaa tämän ongelman, samoin kuin vaurioitunut anturi. Jos et onnistunut ratkaisemaan ongelmaa, yritä pysäköidä auto 15 minuutiksi ja yritä uudelleen. Jos mikään näistä ei auta, ota yhteys VW-asiantuntijaan.

Adaptiivinen vakionopeudensäädin jarruttaa itsestään

Stressaantuneet kuljettajat ovat raportoineet melko usein, että joissakin VW-malleissa voi esiintyä tahatonta jarrutusta ACC-järjestelmän ollessa päällä. Tämä on luultavasti vaarallisin ongelma, jonka ACC-järjestelmä voi aiheuttaa, koska se on arvaamaton ja voi olla kohtalokas maantienopeuksissa. Valitettavasti ei näytä olevan selkeää selitystä sille, mistä nämä ongelmat johtuvat, paitsi että jotkut haluavat kutsua näitä etujarrutusvirheiksi.

VW:tä vastaan nostettiin jopa lukuisia oikeusjuttuja tästä ongelmasta, mutta niistä ei koskaan tullut mitään erityistä. Jotkut sanoivat, että nämä ongelmat voidaan ratkaista ennakoivasti päivittämällä järjestelmät aina ja huoltamalla auto säännöllisesti, mutta todellisuudessa nämä järjestelmät voivat joskus tulkita ympäristön vihamieliseksi ja käyttää jarruja, vaikka se olisi täysin tarpeetonta.

Mukautuva vakionopeudensäädin kytkeytyy pois päältä.

Tämä ongelma (kuten monet muutkin) ei liity erityisesti VW:hen, sillä se on luontainen ongelma useimmissa ACC-järjestelmissä. Ongelma on, että järjestelmä kytkeytyy yhtäkkiä pois päältä ja jättää sinut ottamaan ajoneuvon täyden hallinnan. Joissakin tilanteissa tämä voi olla hieman ongelmallista, varsinkin jos ajat suhteellisen nopeasti suhteellisen vilkkaalla tiellä.

  Täysin autonomiset sähköautot, jotka antavat matkustajien nukkua vaakatasossa

On sanottu, että tämä ongelma johtuu yleensä ulkoisesta tekijästä, joka joko hämmentää tai kytkee järjestelmän väkisin pois päältä. Voimakas sivutuuli suurilla nopeuksilla voi heiluttaa autoa ja siten kytkeä järjestelmän pois päältä, jolloin sitä ei voi kytkeä päälle. Myös pidon menetys ja lätäköiden yli ajaminen voivat aiheuttaa tämän ongelman.

Mukautuva vakionopeudensäädin ei pysty pitämään tiettyä nopeutta yllä

Ensimmäinen syy on se, että järjestelmäsi ei anna sinun kytkeä erityisen suurta nopeutta, jos liikenne on liian ruuhkaista. Toiseksi jarrukytkin saattaa olla viallinen, mikä huijaa järjestelmää luulemaan, että olet käyttänyt jarruja. Muista myös tarkistaa ajoneuvon nopeusanturi, jonka tehtävänä on kommunikoida ECU:n kanssa auton nopeudesta.

Rikkinäinen tai löysä vakionopeudensäätimen kaapeli voi aiheuttaa saman ongelman, minkä vuoksi myös nämä pitäisi tarkastaa.

UKK-osio

Onko mukautuva vakionopeudensäädin turvallinen?

Pohjimmiltaan useimmat ACC-järjestelmät ovat täysin turvallisia ja riittävän luotettavia päivittäiseen käyttöön, mutta näiden järjestelmien väärinkäyttö voi tehdä niistä erittäin vaarallisia. ACC-järjestelmän ideana ei ole korvata tarkkaavaisuuttasi ja wokenessiasi, vaan pikemminkin vain täydentää ajamistasi ja tehdä ajokokemuksestasi hieman miellyttävämpi.

Sinun on aina kiinnitettävä tarkkaa huomiota edessäsi olevaan tiehen ja noudatettava aina nopeusrajoituksia riippumatta siitä, käytätkö ACC-järjestelmää vai et. Jos olet tutulla tiellä ja liikennevirta on riittävän tasainen, ei ole mitään syytä, miksi et ottaisi mukautuvaa vakionopeudensäädintäsi käyttöön, sillä juuri siihen se on suunniteltu.

  Volkswagen T6 yleiset ongelmat

Ovatko kaikki mukautuvat vakionopeudensäätimet samanlaisia?

Nykyaikaiset ACC-järjestelmät ovat hyvin erilaisia, jotkut ovat alkeellisia ja tarjoavat vain perustoimintoja, kuten tietyn etäisyyden asettamisen edessä olevaan autoon ja halutun nopeuden ylläpitämisen.

Toiset ovat paljon kehittyneempiä, sillä ne voivat nopeuttaa, hidastaa tai jopa pysähtyä kokonaan ja lähteä liikkeelle, jos niin haluat. Jotkut pystyvät ottamaan ohjaustehostimesi haltuun ja keskittämään auton kaistalla, kun taas kehittyneimmät järjestelmät pystyvät jopa vaihtamaan kaistaa ja ovat lähes erottamattomia autonomisista ajojärjestelmistä.

Onko kaikissa VW-malleissa mukautuva vakionopeudensäädin?

Kaikissa VW-malleissa on nykyään adaptiivinen vakionopeudensäädin, mutta kaikki eivät tarjoa ACC:tä vakiona. Korkeamman hintaluokan malleissa nämä järjestelmät ovat yleensä jo tehtaalla, kun taas edullisemmissa malleissa ne ovat osa lisävarustepaketteja.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z