Yllättäviä faktoja VW T-Crossista

Volkswagen T-Cross on VW:n pienin crossover-maasturi, mikä tarkoittaa sitä, että se edustaa pääsyä VW:n suosituimpaan ja menestyneimpään mallistoon. T-Cross on perheauto, mikä tarkoittaa, että se toivoo tarjoavansa pienen muotokertoimen puuttumatta kovin paljon mukavuuteen ja saavutettavuuteen. Toki se ei ole suuri perheauto, mutta se on varmasti riittävä useimmille perheille.

Tässä artikkelissa käymme läpi VW T-Crossin yllättävimmät faktat, mikä tarkoittaa, että hahmotamme T-Crossin vaikuttavimmat puolet ja kerromme samalla, mikä siinä ei ole niin hyvää. Tämä varmasti laajentaa tietämystäsi T-Crossista, joten muista lukea tämä artikkeli!

Paljon järkevässä paketissa

Se, että kyseessä on VW:n pienin crossover/SUV, kuulostaa siltä, että se tinkii tilasta melkoisesti, mutta näin ei kuitenkaan ole aivan näin. T-Cross on sijoitettu T-Rocin alle, mutta se tarjoaa silti enemmän istumatilaa jokaisella istuimella. T-Cross perustuu VW:n MQB-A0-alustaan, joka on myös Audi A1:n, Seat Aronan ja VW Polon perustana.

T-Crossin akseliväli on 2235 mm, mikä on vain hieman lyhyempi kuin Honda HR-V:n (4335 mm) tai Toyota CH-R:n (4360 mm), mutta harva pitää näitä kahta liian pienenä siihen, mitä ne ovat. Lisäksi T-Cross tarjoaa myös suuremman tavaratilan CH-R:ään verrattuna.

Mukauttaminen

VW T-Cross tulee myös muuttamaan tapaa, jolla useimmat ihmiset ostavat pieniä VW-autoja, sillä T-Crossin on tarkoitus tarjota useita ylimääräisiä kustomointitasoja sen lisäksi, mitä tavallisesti saa useimmista pienistä VW:istä. Voit valita monenlaisten erikoisvärien välillä, ja myös itse vanteet voivat olla värillisiä, eivät vain tavallista hopeaa tai mustaa.

  Kaikki vuoden 2023 VW Polo

Sisätilojen korostuspakettien avulla voit tuoda sisätiloihin hieman väriä, mikä tekee T-Crossista paljon nuorekkaamman ja hauskemman.

Se on todella turvallinen

Yksi pienikokoisen auton hankkimisen huolestuttavimmista näkökohdista on turvallisuusosasto, sillä nämä pienet autot eivät yleensä pärjää kovinkaan hyvin turvallisuuden suhteen. VW on kuitenkin jotenkin onnistunut saamaan T-Crossin paremmaksi turvallisuustasoltaan kuin jotkut täysikokoiset katumaasturit, mikä on vähintäänkin vaikuttavaa.

Euro NCAP:n ”aikuisten matkustajien suojaus”-luokassa T-Crossin tulos on hämmästyttävät 97 prosenttia, ja se asettaa kultaisen standardin monille muille autoille, joita on tarkoitus seurata.

Siinä on Beats-kaiuttimet

Jos haluat saada pienen T-Crossisi kuulostamaan klubitalolta, voit tehdä sen valitsemalla vain T-Crossille tarkoitetut Beats by Dr. Dre -erikoiskaiuttimet, joissa on 300 watin teho ja 8-kanavainen vahvistin, jossa on erillinen suuri subwoofer takakontissa. Tämä tekee pienestä T-Crossista entistäkin houkuttelevamman nuorille kuljettajille, sillä kaikki sävelet kuulostavat valtavilta.

Se tekee VW:n tehtaan työntekijät onnellisiksi.

Volkswagen T-Cross valmistetaan Espanjassa, Argentiinassa, Kiinassa ja Brasiliassa. Kun toimittajat kysyivät Pamplonan (Espanja) tehtaan työntekijöiltä, mitä he ajattelevat T-Crossista, vastaanotto oli uskomattoman innostunut, sillä he näyttivät olevan innoissaan ja melko ylpeitä uuden VW:n pienikokoisen crossover-maasturin valmistamisesta.

Tämä johtuu siitä, että T-Crossin koko, hinta ja kokonaispaketti sopivat täydellisesti Espanjan kaltaisten maiden kaupunkien kaduille, mikä sai monet näistä työntekijöistä jopa ostamaan T-Crossin.

  Onko Volkswagen Sharan hyvä auto?

Hinnoittelu

VW T-Cross on halvin VW-maasturi, jonka voit ostaa tällä hetkellä, mikä on jo itsessään todella hyvä asia, mutta jos siihen yhdistetään se, että se on myös halvin VW-maasturi ajaa, saat todella edullisen, mutta laadukkaan tuotteen, joka pystyy kaikkeen, mitä sille voi antaa.

Se tarjoaa valtavan polttoainetaloudellisuuden ilman tehon puutetta ja on samalla halpa verottaa, rekisteröidä ja vakuuttaa.

Sitä kutsutaan myös Taiguniksi.

Intiassa VW esitteli Taigunin, joka on pohjimmiltaan VW T-Cross, jonka C-pilaria on hieman uudistettu. VW päätteli jotenkin, että Intian markkinoille sopii paremmin hieman laatikkomaisempi katumaasturi kuin muualla maailmassa.

Tämä saattaa johtua siitä, että Intian markkinat suosivat käytännöllisyyttä muotoilun sijasta, mutta siitä voidaan keskustella.

FAQ-osio

Mitä hyvää VW T-Crossissa on?

Volkswagen T-Cross on yhdistelmä melko monia hyviä puolia, joilla ei ole liikaa huonoja puolia, mikä tekee siitä todella kilpailukykyisen pienikokoisen auton. T-Cross näyttää hyvältä sisältä ja ulkoa ja tarjoaa yllättävän tilavan sisätilan ja melko suuren tavaratilan. Se on halpa ostaa, halpa ajaa ja halpa elää sen kanssa.

Se perustuu alustaan, jota käytetään monissa muissa VW:n autoissa, ja siinä käytetään moottoreita, joita käytetään yleisesti koko VAG:n valikoimassa. Tämä tarkoittaa, että T-Crossin pitäisi olla myös melko luotettava ja halpa korjata, jos jokin menee vikaan. T-Cross on todella hyvin varusteltu, ja siinä on muutamia erikoisominaisuuksia, joita ei löydy monista muista VW-malleista.

  VW Crafter ongelmat

Mitä huonoa VW T-Crossissa on?

Vaikka se tarjoaa kokoonsa nähden kohtuullisen paljon tilaa, sitä ei voi kutsua tilavaksi. T-Crossiin mahtuu useampi aikuinen yhtä aikaa, mutta he eivät tunne oloaan ylivoimaisen mukavaksi. Lisäksi T-Crossia ei ole kovinkaan hauska ajaa, eikä siitä ole saatavilla suorituskykyistä versiota, mikä on sääli, sillä sen T-Roc-veli on.

Lopuksi on myös mainittava, että T-Crossin sisätilojen laatu ei ole samalla tasolla kuin joidenkin sen kilpailijoiden, sillä myös T-Cross on osa VW:n viimeisintä leikkausta laatumateriaaleihin, mikä on ilmeistä koko mallistossa.

Mitä eroa on VW Taigolla ja T-Crossilla?

Näiden kahden välillä ei ole liikaa eroja, sillä Taigo on T-Crossin tyylikkäämpi variantti. Se käyttää samaa moottoria, perustuu samalle alustalle, käyttää samaa vaihteistoa, on hieman pidempi, mutta akseliväli ja leveys ovat samat.

Tiago on T-Crossin ”lifestyle-versio”, mutta pohjimmiltaan nämä kaksi ovat saman kolikon kaksi puolta.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z